"Ne yapmış? Alevi köylerine yardım etmiş..."

"Ne yapmış? Alevi köylerine yardım etmiş..."

"Ne yapmış? Alevi köylerine yardım etmiş..."Baykal: 3. Ordu Komutanı, Alevi Köylerine Okul Yaptığı için YargılanıyorCHP Genel...

A+A-

"Ne yapmış? Alevi köylerine yardım etmiş...""Ne yapmış? Alevi köylerine yardım etmiş..."

Baykal: 3. Ordu Komutanı, Alevi Köylerine Okul Yaptığı için Yargılanıyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de ordunun suçlamaların hedefi haline getirildiğini savunarak, "Ordu yargılanıyor, 3. Ordu Komutanı yargılanıyor. Ne yapmış? Alevi köylerine okul yapmış." iddiasında bulundu.

Partisinin Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Sinop İl Kongresi'ne katılan Baykal, "Türkiye korku imparatorluğunu görüntüsü içine girmeye başladı. Kimse konuşamıyor. Ama CHP, Deniz Baykal konuşuyor, konuşmaya da devam edecek. Bu olaylar konuşulamıyor, sorgulanamıyor, yargılanamıyor. Kim yargılanıyor? Ordu yargılanıyor, 3. Ordu Komutanı yargılanıyor. Ne yapmış? Alevi köylerine yardım etmiş. Bu manzara demokrasi, adalet manzarası mı? Cumhuriyet manzarası mı?'' dedi.

Baykal'dan Başbakana tutarlı ol çağrısı!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Aytaç Durak'la ilgili iddialar konusunda Başbakan'ın savcıları göreve çağırdığını ancak Deniz Feneri ile ilgili kimseyi göreve çağırmadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'la ilgili iddialar konusunda, ''Başbakan savcıları göreve çağırdı, 'Adana'daki olayı inceleyin'. Adana'daki savcıları göreve çağırıyorsun, Deniz Feneri sanıkları için bir yıldır iddianame bile hazırlanmadı, onları niye göreve çağırmıyorsun'' diye konuştu. Partisinin Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen Sinop İl Kongresi'ne katılan Baykal, her seçimin önemli olduğunu ama gelecek seçimin daha önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin sıkıntıların birikmeye başladığı, giderek çok temel gerginliklerin içine sürüklenmeye başladığını belirten Baykal, ''Böyle bir gelişme içinde ne yaptığını bilen, sorumlu, ülkenin tarihini, ülkenin geleceğini hesap edebilen, ülkenin birikimine sahip çıkabilen dünyayı doğru okuyan, Türkiye'yi birbirine düşürmeyen, kaynaştırmayı amaç bilen sorumlu bir siyasetin eline geçmesine ihtiyaç vardır. Bu gidiş iyi bir gidiş değildir'' dedi.

Baykal, ülkenin ekonomik sıkıntılar içinde bulunduğunu savunarak, ''Türkiye'de izlenen politika toplumu büyük sıkıntılara sokmuştur. Her kesim sıkıntı içinde. Türkiye'de boynu bükük gençler ana baba harçlığına muhtaç hale gelmiştir. İş bulamayan işini kaybeden aileler artık ana babalarının emekli maaşlarından medet umar hale gelmiştir. Emekliler o maaşı, sıkıntı içine girmiş olan evlatlarının ihtiyaçlarına harcamak zorunda kalmıştır'' diye konuştu.

''TUTARLI OLACAKSIN''

Yolsuzluklarla mücadele konusunda da kararlı bir politika izlenemediğini iddia eden Baykal, şunları kaydetti:

''Adana'da bir olay çıktı, Başbakan savcıları göreve çağırdı. ''Adana'daki olayı inceleyin''... Adana'daki savcıları göreve çağırıyorsun, Deniz Feneri sanıkları için bir yıldır iddianame bile hazırlanmadı. Onları niye göreve çağırmıyorsun? Bakın, 'Adana da soruşturulsun Deniz Feneri de, sen de,ben de soruşturulalım' dedim. Ama Başbakan dokunulmazlık zırhının arkasına saklanmayı tercih ediyor. Tek taraflı adalet olur mu? Deniz Feneri niye soruşturulmuyor, bir türlü gereken yapılmıyor? Bizim yargılamamız gerektiği halde yargılamadığımız, bürokratik engellerle Alman adaletinin elinden alınıyor. Bunların imtiyazı, özelliği ne? Niçin üzerine gidilemiyor? Nedir bunların özelliği? Kim niçin himaye ediliyor. Niçin 'gereğini yap' diyemiyorsun? Nedir bunların ağırlığı? Değerli arkadaşlarım adalet bir bütündür. 'Ben rakibimle ilgili yolsuzluğun üzerine giderim, kendimle ilgilileri engellerim'... Böyle olur mu? CHP gibi olacaksınız, tutarlı olacaksın. Dokunulmazlık kaldırılsın, bütün milletvekilleri için kaldırılsın, kaldıramıyorsan ikimiz için kaldıralım, Tayyip Erdoğan senin de, Deniz Baykal'ın da kaldıralım.''

''BU MANZARA DEMOKRASİ MANZARASI MI''

Türk Telekom'un özelleştirilmesiyle ilgili eleştirilerde de bulunan Baykal, Türk Telekom'un bir yıllık karı ile bir yıllık taksitinin ödenebildiğini söyledi.

''Türkiye bunları inceledi mi? Yazılıyor mu, konuşuluyor mu bunlar?'' diyen, Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Türkiye korku imparatorluğunu görüntüsü içine girmeye başladı. Kimse konuşamıyor. Ama CHP, Deniz Baykal konuşuyor, konuşmaya da devam edecek. Bu olaylar konuşulamıyor, sorgulanamıyor, yargılanamıyor. Kim yargılanıyor? Ordu yargılanıyor, 3. Ordu Komutanı yargılanıyor. Ne yapmış? Alevi köylerine yardım etmiş. Bu manzara demokrasi, adalet manzarası mı? Cumhuriyet manzarası mı ?''

Timeturk.com - AA - 20.03.2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.