Necati DOĞRU : Adalet varsa...

Necati DOĞRU : Adalet varsa...

Necati DOĞRU : Adalet varsa doldurdukları körfezi onlara yalatmak gerekir!  Adalet varsa yalamalılar. Ağızlarını greyder kepçesi gibi kullanıp...

A+A-

Necati DOĞRU : Adalet varsa doldurdukları körfezi onlara yalatmak gerekir!Necati DOĞRU : Adalet varsa doldurdukları körfezi onlara yalatmak gerekir! 

Adalet varsa yalamalılar. Ağızlarını greyder kepçesi gibi kullanıp doldurdukları Güllük Körfezi’ni yalaya yalaya eski haline getirmeleri gerekir.

Adaleti kim işletecek?

Orman Bakanı mı?

Yoksa Turizm Bakanı mı?

Belli ki Güllük Kaymakamı ile Güllük Belediye Başkanı; ya iyi niyetlerinin kurbanı oldular ya da bile bile yasalara, kurallara, ahlaka, doğaya aykırı hareket edip körfezi katlederek denize dolgu yapan ve “Pina adı verilen yarımadanın neredeyse haritasını değiştiren MNG’ye bağlı Günal İnşaat şirketini” aklamayı seçtiler. Bu şirkete törenle “turizme katkı madalyası” verdiler.

***

Kaymakamlık sağır mı?

Belediye kör mü?

Güllük Kaymakamı duymuyor, Güllük Belediye Başkanı da görmüyor diyelim.

Orman Bakanı da sağır.

Turizm Bakanı da kör.

Onlar da görmüyor, duymuyor. Karşılarında para sahibi, kudret sahibi, büyük nüfuz sahibi Mehmet Nazif Günal’ın (MNG) holdingi var olduğu için mi kulaklar sağır, gözler kör ve vicdanlar mühürlü... Bu MNG Holding’in denize yaptığının milyonda birini arkası olmayan halktan biri yapsaydı devlet, o kimsesiz vatandaşı şimdi hapse atmış, 7 sülalesinin altından kalkamayacağı cezalar yağdırmıştı.

***

MNG Holding, 2 yıl önce Orman Bakanlığı’ndan 49 yıllığına 85 dönüm orman arazisini “turistik tesis yapacağım” diye kiraladı. Turizm Bakanlığı’ndan da bu orman arazisine “5 yıldızlı otel yapma” izni çıkardı.

Yetmedi. Yetinmedi.

Kesmedi, göz doymadı.

85 dönüm yani 85 bin metrekare arazi kâfi gelmedi, mendirek ve iskele yapmak için de denize 8 futbol sahasına denk gelen 1300 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğinde dolgu yaptı.

Yaptığı kanunsuz.

Bu “kanunsuzluğu” gazeteciler MNG Holding’in Başkanı Mehmet Nazif Günal’a hatırlattılar. Mehmet Nazif Bey, gazetecilere, “Molozları depo yerine denize dökmüşler. Ne olmuş yani denize üç tane taş atılmışsa. Adam mı öldü” diye meydan okuyan kabadayı demeçler verdi.

***

İşte “turizm madalyasını;” tabiat harikası, 10 çeşit farklı rüzgârın değişik yönlerden aynı anda esip kucaklaştığı ve bu yüzden “rüzgârların aşk evi” denilen Mandalya Körfezi’ni (diğer adı Güllük Körfezi) yasalara aykırı olarak dolduran şirkete verdiler.

Oysa yalatmak lazım.

Ağızlarını kepçe yapıp.

Mandalya Körfezi’ne 1300 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğinde yığdıkları moloz dolguyu taşbetaş, toprak toprak yalatmak...

Yaptıkları kanunsuz.

***

Kıyı Kanunu’na ve üç otuz paraya 49 yıllığına kiralanan orman arazisini “tahsis ruhuna” aykırıdır. Orman Bakanı da suçludur ve Turizm Bakanı da. İkisi de “70 milyon Türk Milletini aptal, alık, embesil yerine koyarak, ne olmuş yani denize üç tane taş atılmışsa” diye kabadayılanan bu sermaye holdingi sahibinin yaptığı doğa katliamından sorumludur.

Hem Orman Bakanı!

Hem Turizm Bakanı!

Necati Doğru  

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy13515 = 'ndogru' + '@';

addy13515 = addy13515 + 'gazetevatan' + '.' + 'com';

var addy_text13515 = 'ndogru' + '@' + 'gazetevatan' + '.' + 'com';

( '' );

13515 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


VATAN - 18 Nisan 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.