Nedim GÜLSEN : Pirsultanlar Alanlardaydı

Nedim GÜLSEN : Pirsultanlar Alanlardaydı

Nedim GÜLSEN : Pirsultanlar Alanlardaydı1 Mayıs alanı Taksim'e ulaşılmadı ama biz yinede oradaydık.1 Mayıs, işçi sınıfının birlik,...

A+A-

Nedim GÜLSEN : Pirsultanlar AlanlardaydıNedim GÜLSEN : Pirsultanlar Alanlardaydı

1 Mayıs alanı Taksim'e ulaşılmadı ama biz yinede oradaydık.

1 Mayıs, işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele gününde Taksim'e daha gitmeden gruplar dağıtıldı. Hiçbir ulaşım aracı çalışmadı. Şişli'de toplanılıp Taksim'e gidilecekti ama aşırı güvenlik (neyin, kimin güvenliği bilmiyorum) nedeniyle hiçbir sokaktan geçilemedi. Gözaltına alındı geçmek isteyenler. Evet biz ordaydık...1 Mayısı olması gerektiği gibi, olması gereken yerde kutlamak için. Ama polis panzerlerle yine ordaydı. Su sıktı, biber gazı attı ve Dünya kenti İstanbul'da Devlet Terörü estirdi. Savaş alanına döndü heryer. Yere düşenler,ezilenler oldu.. Daha sonra polis her sokağa biber gazı atmaya devam etti... Ama biz 1 Mayısı gene de kutlamak için, olması gerektiği gibi olmasa da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Olarak Ordaydık.

Nedim GÜLSEN : Pirsultanlar Alanlardaydı

Nedim GÜLSEN : Pirsultanlar Alanlardaydı

1 Mayıs tüm dünyada özgürce kutlanan işçinin emekçinin bayramıdır. Esas amacı  işçi ve emekçilerin sorunlarını dertlerini dile getirerek, bayram havası şeklinde geçmesidir ama burası Türkiye, Belki Gelecek 1 Mayıslarda öyle olur. Her türlü olumsuzluğa ve teröre rağmen 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçilerinin Birlik ve Dayanışma Gününü Kutlar, Hepinizi Pir Sultanın inancı, bilinci ve direnciyle selamlarım. (2 Mayıs 2008)

Nedim Gülsen
PSAKD Kadıköy Şube

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.