Nerede bu 126 Alevi-Bektaşi Kuruluşu?

Nerede bu 126 Alevi-Bektaşi Kuruluşu?

Nerede bu 126 Alevi-Bektaşi Kuruluşu?AKP yanlısı basının Fermani Altun ilgisi devam ediyor. Dünya Ehl-i Beyt Vakfı'nın genel merkez binasının...

A+A-

Nerede bu 126 Alevi-Bektaşi Kuruluşu?Nerede bu 126 Alevi-Bektaşi Kuruluşu?

AKP yanlısı basının Fermani Altun ilgisi devam ediyor. Dünya Ehl-i Beyt Vakfı'nın genel merkez binasının açılışını haber yapan Sabah Gazetesinin şu ifadesi çok ilginç : "126 Alevi Bektaşi kuruluşunun 12 yıl önce oluşumuna karar verdiği Dünya Ehl-i Beyt Vakfı.." İnsan sormadan edemiyor; "Nerede bu 126 Alevi-Bektaşi Kuruluşu?" Daha önce hayali Alevi dernekleri ile gündeme gelen Zaman Gazetesinin yerini Sabah Gazetesi almışa benziyor. İşte Sabah'ın haberi :  

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı kapılarını açtı

126 Alevi Bektaşi kuruluşunun 12 yıl önce oluşumuna karar verdiği Dünya Ehl-i Beyt Vakfı dün düzenlenen törenle açıldı. Vakfın çatısı altında hizmete girecek akademide de "bilinçli dede" yetiştirilecek. Açılış törenine eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, eski Başbakan Yıldırım Akbulut ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu katıldı.

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, "Mezhep farklılıklarını, Alevi-Sünni ayrımını kabul etmiyoruz" derken, Bakan Gönül, "Hep beraber, Allah yolumuzu doğru kılsın" dedi. Törende en çok ilgi çeken isim olan Denktaş ise Aleviler'in gönlünün zengin olduğunu belirterek, "Aleviler'in neden ayrı addedildiğini düşünerek üzülüyorum" dedi.

Çağdaş ÇETİNDEMİR / SABAH - 12 Ekim 2008 Pazartesi

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.