Nereye böyle... ?

Nereye böyle... ?

Nereye böyle... ? Durak Arslan*Varoşlardan şehre inmiş bir Anadolu kadını, trafik kurallarından bihaber yolun karşısına geçerken, tehlikeyi...

A+A-

Nereye böyle... ? Nereye böyle... ?

Durak Arslan*

Varoşlardan şehre inmiş bir Anadolu kadını, trafik kurallarından bihaber yolun karşısına geçerken, tehlikeyi gören trafik polisi kadına telaş içinde seslenir « Nereye böyle hanfendi, nereye ? » kadın savunma halinde, olanca saflığıyla dönüp «  Sana ne… görümceme gidiyom » diye cevap verir.

Alevi kurumlarında Başkanlık yapmış, yapmakta olan ve sorumluluk üstlenmiş isimlerin farklı kulvarlarda siyasal parti çalışmalarına girdiklerine, şimdiden birbirlerine sataşan deklarasyonlar yayımladıklarına, suçlamalara ve savunmalara tanık oluyoruz.

Hepsine birden bir soru sormak geliyor insanın içinden “ Nereye böyle… ?

Bu soruya elbetteki her birinin bir cevabı vardır. Cevap ister safça, ister kurnazca, ister fırsatçılıkla, her nasıl olursa olsun, Alevi toplumunun bu soruyu sorarken sitemi ve şikayeti çok açık ve nettir: “ Cemâl Cemâle oturup aile içinde hal bahis etmeden, iç huzuru sağlamadan, beklentilerinizi söyleyip, bizden rızalık almadan, ne bu telaş ne bu acelecilik, nereye böyle… ? ” diyor toplumun yüreğindeki ortak ses.

Alevi toplumu artık kurumlarına ve kurum yöneticilerine güvenmeye başlıyor. Bu güveni geliştirmek için, yirmi yıllık kazanımları, iğne ile kuyu kazar gibi çalışmaları yapanlar ve başarılara imza atanlardansınız. Şimdi, 9 Kasım ve 8 Kasım Alevi mitinglerinde elde edilen bereketli mahsullerimizi, Rızalık ilkesiyle pay ederek, “işte toprağa ekilecek bunlar tohumluklarımız, işte şunlar aşuremize katacağımız çorbalıklarımız, kalanlar ise kurdun-kuşun, börtü-böceğin hakkı” diyerek doğaya serperek, ögretiye uygun hareket ederek, uzun soluklu işler tutmak variken, nereye böyle… ?

Atılan bu siyasi adımlar, bu yöntem ile sizin Alevi toplumunu, Alevi toplumunun da sizleri kaybetmesi kaçınılmazdır. Oysa kazançlı çıkma seçeneğimiz halen var.

Alevi kurumlarının ilke ve programlarına sadık kalalım. Serçeşmemizde tüm Alevi kurum yöneticileri ve toplumumuzca benimsenmiş kişiliklerin de içinde yer aldığı bir meclis ile Cem olalım. Yol haritamızı çizelim, yeni bir heyecan ve güven ile yolumuza devam edelim.

İşte o zaman “ Nereye böyle… ? ” diyenlere, biz de “ hadi ordan…! ” diyelim.

Aşk ile.

*FUAF - Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı

Strasbourg - Alevihaber.com - 10 Aralık 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.