Nesimi Çimen mezarı başında anıldı

Nesimi Çimen mezarı başında anıldı

 FOTO GALERİ : Nesimi ÇİMEN mezarı başında anıldıNesimi Çimen mezarı başında anıldı Saat 15.30’da Karacaahmet Dergahı girişinde...

A+A-

 

FOTO GALERİ : Nesimi ÇİMEN mezarı başında anıldı

Nesimi Çimen mezarı başında anıldı

Saat 15.30’da Karacaahmet Dergahı girişinde toplanan kitle en önde “PSAKD Marmara Şubeleri” yazılı pankartla Nesimi Çimen’in mezarına yürüdü. Sivas Şehitlerinin fotoğraflarının yanısıra Hz.Ali ve Pir Sultan Abdal resimleride taşıyan kitle sık sık "Sivas'ın hesabı sorulacak", "Madımak Oteli Müze Olacak", " Sivas'ı Unutma, Unutturma" sloganlarını haykırdı.

Mezar başında Sivas şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından basın açıklamasını PSAKD Kadıköy Şube başkanı ve PSAKD Kültür Sanat Sekreteri Feti Bölükgiray okudu. Bölükgiray konuşmasında; Madımak hala yanıyor, o kebapçı orada bulunduğu sürece, Madımak bir utanç müzesi olmadığı sürece yanmaya devam edecek" dedi. Nesimi Çimen'in sanatçı kişiliğinden, eserlerinden ve yaşamından kesitler anlattı.

Anmada; Nesimi Çimen’in eşi Makbule Çimen de bir konuşma yaptı. Makbule Çimen konuşmasında "Başbakana, Cumhurbaşkanına sesleniyorum, Madımak'ı müze yapın, orada ki kebapçı yüreğimiz yakıyor, hergün yanıyoruz" diye seslendi.

Anmaya katılan Sinema sanatçısı İlyas SALMAN'da kısa bir konuşma yaptı. SALMAN şunları söyledi: " Sivas Katliamı bir alevi-sünni kavgası değildir. Bir mezhep çatışması değildir. Orada katledilenler Alevi oldukları için katledilmediler. Dünya'da iki tür insan var; çalışan ve çalan. Sivas Katliamı çalanların kendi egemenliklerini sürdürmek için yaptıkları bir katliamdı. Çalanlar binlerce yıl önce Spartaküs'ü katlettiler. Bu ilk değildir dostlar. Deniz Gezmiş, Ömer Ayna Alevi değildi. Bu katliamlar.. Kızıldere, 1 Mayıs 77, Sivas.. hepsi çalanların işiydi. Onlar çalmaya ve katletmeye devam ediyorlar" 

Anma etkinliğinin sona ermesiyle beraber tekrar kortejler oluşturularak Karacaahmet Mezarlığı’ndan mitingin toplanma yeri olan Tepe Nautilus Alışveriş Merkezine doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüş boyunca atılan sloganlarla Sivas katliamı lanetlendi ve katliamın gerçekleştirildiği yer olan Madımak Oteli’nin müze yapılması talebi yükseltildi.

Yaklaşık olarak 500 kişinin katıldığı Nesimi Çimen'in mezarı başında yapılan anmaya PSAKD İstanbul şubeleri, Özgür Demokratik Alevi Hareketi, Kaldıraç Dergisi, EMEP, TKP ve ESP katılım gösterdi.

ALEVİ HABER AJANSI - İstanbul - 3 Temmuz 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.