Nida Tüfekçi Ödülü Arif Sağ'a Verildi

Nida Tüfekçi Ödülü Arif Sağ'a Verildi

Nida Tüfekçi Ödülü Arif Sağ'a Verildi  Yozgat’ta bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Nida Tüfekçi Altın...

A+A-

Nida Tüfekçi Ödülü Arif Sağ'a Verildi Nida Tüfekçi Ödülü Arif Sağ'a Verildi
 
Yozgat’ta bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Nida Tüfekçi Altın Bağlama Kültür Sanat Ödülü’ törenle sahiplerini buldu. Jüri özel ödülüne layık görülen Arif Sağ, bu yıl ilki düzenlenen ‘Nida Tüfekçi Altın Bağlama Kültür ve Sanat Ödülü’ kapsamında verilen Jüri Özel Ödülü’nü almak üzere Yozgat’a geldi.

Arif Sağ yaptığı kısa konuşmada, “Türkiye’deki varlığımı Nida Tüfekçi’ye borçluyum” dedi. Ödül töreni öncesi Yozgat Milli Parkı Çamlık’taki otel lobisinde Yozgat Valisi Amir Çiçek ve diğer sanatçı arkadaşlarıyla sohbet eden Arif Sağ, Nida Tüfekçi’nin büyük bir sanatçı olduğunu ve kendisiyle birlikte birçok kişinin elinden tuttuğunu söyledi.

Nida Tüfekçi’nin halk müziğinin gelişmesinde, yeni sanatçıların yetişmesinde büyük emekleri bulunduğuna işaret eden Sağ, Yozgat halkının hocasını bu denli sevmesinden gurur duyduğunu, aynı zamanda da ‘kıskandığını’ belirtti. Onur Ödülüne layık görülen Nida Tüfekçi’nin eşi Neriman Altındağ Tüfekçi adına ödülü kızı Gamze Tüfekçi’ye verildi. 1. Nida Tüfekçi Altın Bağlama Kültür Sanat ödülü alan diğer sanatçılar ise şöyle:

Halk Müziği Hizmet Onur Ödülü: Halk Müziği Sanatçısı Gülşen Kutlu, Sanat Ödülü: Halk Müziği sanatçısı Ümit Tokcan ve mahalli sanatçı İlhan Koldemir, İcra dalında teşvik: İsmail Altınsaray, Fatih Demirhan, Göktuğ Çelik, Televizyon Programcılığı: TRT 2’de yayınlanan ‘Dem Bu Dem’ programı, Radyo programı dalında: Ali Gürlü, Araştırma ödülü: Hamit Çini, Yozgat ve Çevresi Araştırma ve İnceleme Ödülü: Prof. Dr. Hakkı Acun.

BİRGÜN - Kültür Sanat - 8 Temmuz 208

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.