Niğde de oruç dayağı

Niğde de oruç dayağı

Niğde Meslek Yüksekokulu’nda bir öğrenci, oruç tutmadığı için ülkücülerin saldırısına uğradı.Niğde Meslek...

A+A-

Niğde Meslek Yüksekokulu’nda bir öğrenci, oruç tutmadığı için ülkücülerin saldırısına uğradı.
Niğde Meslek Yüksekokulu’nda bir öğrenci, oruç tutmadığı için ülkücülerin saldırısına uğradı. Ülkücülerin saldırısına maruz kalan E.Ö, ülkücü saldırıların rutinleştiği okulda saç uzatanların, top sakal bırakanların ve küpe takanların sürekli olarak benzer saldırılara maruz kaldığını ifade etti.

Ders çıkışında okul kantininde çay içtiği sırada bir öğrencinin yanına yaklaşarak ‘Biri seni çağırıyor’ dediğini belirten E.Ö, “Kalkıp yanlarına gittim, 4-5 kişi idiler. Bana ‘Hasta olduğun için mi oruç tutmuyorsun?’ dedi. Hasta olmadığımı ve oruç tutmadığımı söyleyince yüzüme yumruk attı” diye konuştu.

Yüzüne yediği yumruktan sonra reis ve yanındakilerin kendisini yere yatırıp tekmelemeye başladığını anlatan E.Ö, “Diğer masalardan gelenler de oldu. Ben yüzümü kollarımla kapatmaya çalıştım. Hep birlikte beni tekmelediler. Kantinci sopayla gelip saldırganların üzerine yürüyüp ayırdı. Kantinci olmasaydı daha da vuracaklardı” dedi.

Şikayet dilekçesi verdi

Saldırıdan sonra okul yönetimine ve savcılığa şikayet dilekçesi verdiğini aktaran E.Ö, olaydan bir gün sonra okula gelen polislerin müdürle görüştüğünü belirterek, bu tür saldırıların sürekli olarak tekrarlandığını ifade etti. Kendisinden bir gün sonra da başka bir öğrenicinin aynı gerekçeyle tartaklandığını söyleyen E.Ö, “Bugün de başka bir grup ülkücü küpe taktığım için sataştı. Okul onların elinde, yurtta koydukları kurallara uymayanlar üzerinde baskı kuruyorlar” dedi.

03/10/2007
(Niğde/EVRENSEL)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.