Nurhak'taki 'Savaş Cemine' büyük tepki

Nurhak'taki 'Savaş Cemine' büyük tepki

Fetihçi ve militarist bir inanç olmayan, tüm cümle canlarla bir arada, birlik içinde "Barışı" temel alan Alevilik gibi bir inancı, Aleviliği “Dede” unvanıyla kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak isteyenlere Alevi kamuoyundan tepki yağdı.

A+A-

Maraş'ın Nurhak İlçesine bağlı Barış kasabasında İdlib'te hayatını kaybeden askerler için gerçekleştirildiği belirtilen Cem, Maraş’ın "Aksuhaber" adlı yerel medyasında “Şehit Olan Askerler İçin Cem Yapıldı” başlığıyla duyuruldu.

Fetihçi ve militarist bir inanç olmayan, tüm cümle canlarla bir arada tutulan Cemlerimizin yanlış AKP politikalarına destek amaçlı yapılması ve Suriye Devleti nezdinde Nusayri Arap Alevilerini hedef alan İdlib'te yuvalanan Selefi/Şeriatçı terör gruplarının varlığına dikkat çeken duyarlı Aleviler başta olmak üzere özellikle Arap Alevilerinin büyük tepkisine neden oldu.

01-garip.jpg

Haber’in alt başlığında ise “Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde, İdlib’de rejim askerlerinin hain saldırısı sonucu şehit olan Mehmetçik için cem yapıldığı” ifade edildi. Askeri yetkililerin yanı sıra Müftü, Kaymakam ve Nurhak’ın CHP’li belediye başkanın da katıldığı sözde Cem’in sözde dedesi Garip Bozkurt’un "Vatanımızın birliği beraberliği için yan yana durmamız gerekiyor. Birlikteliğimizi korumamız gerekiyor. Farklılıklarımızı ayrıcalıklarımızı bir tarafa bırakıp bu vatan için yekvücut olmamız gerekiyor. Bu akşam ülkemizin birliği beraberliği için bekası huzuru için, askerlerimiz için, şehitlerimiz için dua edip cem yaptık. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, Görevi başında olan askerlerimize zeval vermesin. Allah canımızdan can alıp askerlerimize versin, korusun gözetsin” sözlerinin ardından katılan diğer yetkililer de konuşmalar gerçekleştirdi.

Yandaş medyanın Suriye’deki “rejim” vurgusunun altında, özellikle bölgedeki cihatçı teröristlerin gerçekleştirdiği katliamlarda Alevi nefretini sembolleştiren bir kavram olduğu düşülürse, Nurhak’ta Cem adı altında gerçekleşen tiyatronun neye hizmet ettiği merak konusu oldu. Fetihçi ve militarist bir inanç olmayan, tüm cümle canlarla bir arada, birlik içinde "Barışı" temel alan Alevilik gibi bir inancı, Maraş'ın yandaş medyasında tanımlanan “kanaat önderi” ve “dede” gibi hak etmedikleri unvanlarla kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak isteyip savaşı kutsayan kişiler Alevi kamuoyunda ciddi tepkilere neden oldu.

İşte sosyal medya'ya yansıyan Alevi kamuoyundan gelen bazı tepkiler:

- İzzettinin izinden, devletin dizinden ayrılmayan yolun sonu karanlıktır.

- Cem değil bu bir tiyatro gösterisidir.

- Cemler kişilere göre yapılmaz erkana göre yapılır.

- Aleviliği Milliyetçi çizgiye çekmeye çalışanlara yazıklar olsun. Aleviler savaşı değil, barışı savunur.

- Devlet erkanı askerde şehit düşen Alevilerin cemevinden kalkan cenazelerine bile katılmazken şunların cemevinde yaptığına bakın.

- Çok merak ediyorum haberde "hain rejim askerleri" denilenler hangi inançtan? Ve hangi inancın dedesi onların katledilmesi için dua ediyor?

- Eşine şiddet uyguladığı bilinen ve hovardalıkta nam yapmış, pek zatı muhterem Dede askerler için Cem bağlamış!

- Pazarcık, Nurhak, Elbistan bölgeleri artık bu yoz adamdan kurtarılmalıdır.

- Uyanın artık gaflet uykusundan! Hakikat kapısına açılan inancımız kadim ve daim yol nereye gidiyor?

0001-nur.jpg01-nurrrr2.jpg01-nurr3.jpg01-nurr4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum