Nuri Alço Taktiği ! Bana kola içirdiler

Nuri Alço Taktiği ! Bana kola içirdiler

Üzmez: Bana kola içirdilerVakit yazarı Hüseyin Üzmez, 'Tanımadığım kişiler bana kola içirdi, rahatsızlandığım için...

A+A-

Üzmez: Bana kola içirdilerÜzmez: Bana kola içirdiler

Vakit yazarı Hüseyin Üzmez, 'Tanımadığım kişiler bana kola içirdi, rahatsızlandığım için eve gittik' dedi ama tutukluluğunun devamına karar verildi

Mahkemeye kelepçeli olarak getirilip götürülen cinsel istismar sanığı Hüseyin Üzmez "Allah’ın izniyle beraat edeceğim" dedi. İki üyesi kadın olan mahkeme heyeti Üzmez’in tutukluluğunun devamına karar verdi.

Bursa'da 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 25 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez (76) ile B.Ç.'nin annesi Livaze Ç.'nin tahliye istemleri reddedildi.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada kimlik ve adres tespiti için kendisine yöneltilen soruları yanıtlamayan Üzmez, "Kulaklarım iyi duymuyor" deyince mahkeme heyeti tarafından kürsünün yakınına çağrıldı.

Aralarında iki kadın hâkimin de yer aldığı mahkeme heyeti, duruşmayı B.Ç.'nin ruhsal sağlığı dikkate alınarak izleyicisiz olarak sürdürmeye karar verdi. Soruşturma aşamasındaki ifadelerini reddeden Üzmez şunları söyledi:

İfade değiştirdiler

"Mağdure İstanbul'da yanıma geldiği zaman da kendisini hiçbir zaman görmedim, cinsel istismarda bulunmadım. Ayrıca Mudanya'da işlediğim iddia olunan cinsel istismar suçlamasını da kabul etmiyorum. Ben meşhur ve tanınmış bir kişi olduğumdan herkes beni tanır, selamlaşır. Sarılıp öper.

Özdilek Alışveriş Merkezi'nde tanımadığım kişiler istemememe rağmen bana kola içirdi. Sonra midem bulandı. Rahatsızlandım. Daha sonra B.Ç., annesi ve ben Mudanya'ya gittik. Ben eve gelince ikisini lokantaya gönderdim. 19.00'da yanlarına geleceğimi söyledim. B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunmadım."

"Kızına cinsel istismarda bulundurmak" suçundan 20 yıla kadar hapsi istenen Livaze Ç. de Üzmez'in İstanbul'da kızı ile yalnız kalmadığı gibi, kızının da kendisine şikâyette bulunmadığını söyledi. Livaze Ç., yakalandıkları gün Üzmez'in Mudanya'daki evine gittiklerini, 20 dakika sonra Üzmez'in kendilerini lokantaya gönderdiğini, yanlarına gelince de yakalandıklarını anlattı.

Bekir Ç. eşi ve Üzmez'den şikâyetçi olmadığını, artık duruşmalara katılmak istemediğini söyledi.

B.Ç. de Üzmez'in cinsel istismarıyla karşılaşmadığını, annesinin suçsuz olduğunu belirterek "Soruşturmalarda verdiğim ifadeleri kabul etmiyorum. Kimseden şikâyetçi değilim. Davaya katılmak istemiyorum" dedi.

Korku ve panik içinde

Psikologlardan Duygu Noyan da B.Ç.'nin cinsel istismar iddialarıyla ilgili olarak konuşmaktan sürekli kaçındığını, korku ve panik içinde olduğunu saptadıklarını belirterek "Herhangi bir test uygulamadık. Psikososyal gelişiminin, yaşının gerektirdiği olgunlukta olmadığını belirledik" dedi.

Tahliye isteğini reddeden heyet tanıkların dinlenmesi, eksik evrakın beklenmesi için duruşmayı erteledi.

BURSA DHA - Milliyet - 18.09.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.