O cemevi karanlıkta kalabilir

O cemevi karanlıkta kalabilir

O cemevi karanlıkta kalabilirCumhurbaşkanı Gül’ün önceki gün ziyaret ederek semah izlediği Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü...

A+A-

O cemevi karanlıkta kalabilirO cemevi karanlıkta kalabilir

Cumhurbaşkanı Gül’ün önceki gün ziyaret ederek semah izlediği Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği’ne bağlı Cemevi 2004’ten bu yana elektrik borcunu ödeyemiyor. Devlet tarafından ibadethane statüsü tanınmadığı için cemevleri giderlerini kendi imkanlarıyla karşılaşıyor. Ancak, Tunceli Cemevi yönetimi yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle elektrik faturalarını ödeyemediği için beş yıldır biriken borç 55 bin TL’yi buldu. Devletin yasal olarak ibadethane kabul ettiği camiler ise elektrik ve su parası ödemiyor.

Fırat Elektrik Dağıtım Şirketi’nin Tunceli İl Müdürlüğü, borcun tahsilatı için 26 ekimde Cemevi yönetimine ihtar gönderdi. Borçlarını ödeyemediklerini belirten Cemevi İkinci Başkanı Celal Karagöz, “Elektriğimiz her an kesilebilir” dedi. Karagöz, Türkiye’de bütün cemevlerinin benzer sorunlar yaşadığını belirterek, ibadethane statüsü kazandırılarak bu sorunun çözülmesini istedi.

Borcu Gül’e de anlattık

Karagöz, Cumhurbaşkanı Gül’e verdikleri dosyada Alevi toplumunun taleplerine yer verdiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyaretinin aslında cemevlerinin devlet tarafından tanınması anlamına geldiğini belirten Celal Karagöz, “Dosyada cemevlerinin yaşadığı ekonomik sıkıntılara da dikkat çektik ve buna örnek olarak da 55 bin TL’lik elektrik borcumuzu anlattık” dedi.

Taraf/ERGÜLEN TOPRAK / ANKARA - Istanbul - 7 Kasım 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.