'O katille yan yana gelmeyiz'

'O katille yan yana gelmeyiz'

'O katille yan yana gelmeyiz'Alevi Çalıştayı'na Maraş katliamı sanığı Ökkeş Şendiller'in davet edilmesine AKP'nin...

A+A-

'O katille yan yana gelmeyiz''O katille yan yana gelmeyiz'

Alevi Çalıştayı'na Maraş katliamı sanığı Ökkeş Şendiller'in davet edilmesine AKP'nin Alevi Milletvekili İbrahim Yiğit çok sert tepki gösterdi. Devlet Bakanı Faruk Çelik'i arayan İbrahim Yiğit,'O katilin olduğu yere hiçbir Alevi gelmez. Daveti geri çekmezseniz, salonda sadece o ve siz olursunuz' dedi. Alevi vekil Yiğit, Bakan Çelik'ten davetin geri çekileceği sözünü aldı.

ÇOMAK SOKMAK İSTİYORLAR

AKP İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit AKŞAM'a konuştu. Yiğit, 'Maraş'ta ilk bombayı atan, birçok insanı öldürmüş eli kanlı bir katille yan yana oturmayız. Alevi örgütleri beni arayarak rahatsızlıklarını dile getirdi. Ben de Bakan'a söyledim. Bu daveti kimin yaptığını sordum. Bakan bana, tüm partilere davetiye gitti, bürokratlar Şendiller göndermiş. Daveti bu akşam (dün) geri çekeceğiz' dedi. Ökkeş Şendiler'i oraya davet edenler açılıma çomak sokmak isteyenlerdir' dedi.

'Hükümet Alevi açılımında gerekli adımları atmadığı için iftardan vazgeçtim' dediği konuşulan AKP Milletvekili Reha Çamuroğlu yerine Muharrem ayı iftarı vermeyeceğini söyleyen  Yiğit, 'İftar için Cem Vakfı ile görüşeceğiz ama henüz planlanmış bir iftar daveti yok' dedi.  

Devlet Bakanı Faruk Çelik ise dün Meclis'te yaptığı açıklamada Çalıştay'ın, duyurulduğu gibi 17 Aralık'ta yapılacağını, programdan geri adım atılmayacağını söyledi. Çelik Şendiller'in davet edilmesiyle ilgili 'Biz mahkeme değiliz. O da Alevi olaylarıyla ilgili biri' dedi.

Hüseyin ile Yezit'i bir araya getiriyorlar

ALEVİLİK Araştırma Merkezi Başkanı Yıldırım, Maraş katliamı sanığı Ökkeş Şendiller'in Alevi Çalıştayı'na davet edilmesine tepki gösterdi. Yıldırım, 'Alevi toplumuna yapılan açık bir hakarettir. Alevi toplumunun yas ayı olan, Hz. Hüseyin'in Yezit tarafından katledildiği Muharrem ayının 1.gününe denk getirilen bu plan Hüseyin ile Yezit'i aynı masaya çağırmaktan başka bir anlam taşımamaktadır' dedi.

Özlem ÇELİK - Akşam -  15 Aralık 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.