O öğretmen ilk kez konuştu : Neden kimse bana sormadı

O öğretmen ilk kez konuştu : Neden kimse bana sormadı

Neden kimse bana sormadıÖğrencisi B.K'ya Alevi olduğu için şiddet uyguladığı iddia edilen öğretmen Zeki Yılmaz, "Başarısızlığını...

A+A-

O öğretmen ilk kez konuştu : Neden kimse bana sormadıNeden kimse bana sormadı

Öğrencisi B.K'ya Alevi olduğu için şiddet uyguladığı iddia edilen öğretmen Zeki Yılmaz, "Başarısızlığını kamufle etmek, intikam almak istedi" dedi.

İstanbul Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi'nde geçtiğimiz günlerde yaşanan, lise birinci sınıf öğrencilerinden B.K'ya "Alevi" olduğu için psikolojik baskı ve şiddet uyguladığı iddia edilen edebiyat öğretmeni Zeki Yılmaz, suskunluğunu bozdu.

Öğrencisinin ortaya attığı iddiaların asılsız olduğunu savunan Zeki Yılmaz, "Son derece başarısızdı. Geçer not alamamasının intikamını almak istedi. Velisiyle uzun uzun sohbet ettik. Hemşehri çıkınca B.K ile özel olarak ilgilenme sözü verdim. Aynı hafta ders arasında B.K'yı kenara çekerek 'Babana söz verdim. Gözüm üzerinde olacak' dedim. Ama sözlerimi nasıl anlattıysa bir anda herşey karıştı. Bacağından yaralanmıştı. Bu olayı da bana malettiler. Okuldan kaçan bir çocuktu ama bir anda devamsızlığı sıfırlandı. Sihirli bir el değmiş gibi herşey arka arkaya sıralandı" dedi.

SINAV KAĞIDI HER ŞEYİ ANLATIYOR

Yılmaz, B.K'nin sınav kağıtlarının incelemeye açık olduğunu belirterek, "Somut birşey ortaya koyuyorum. 30 yıllık öğretmenim. Her ne kadar iyi not vermek istesem de boş kağıt için bir şey yapamam" diye konuştu. Kimsenin olayı kendisinden dinlemediğini vurgulayan Yılmaz, “Tek taraflı bilgi alınınca da yalan yanlış haberler havada uçmaya başladı. Ama herkesten tek tek hesap soracağım” dedi.

Başbakan Erdoğan öğrenciyi aradı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dün TBMM Genel Kurulu'nda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi konusunda konuşurken Alevi öğrenci konusuna değinerek Başbakan Erdoğan'ın öğrenciye haklarının kaybolmayacağı sözünü verdiğini açıkladı. Çelik şöyle konuştu: "Müfettişler kötü muamele yaptı diye öğretmenin tayin edilmesini teklif etti. Biz de açığa aldık. Sayın Başbakanımız da öğrencimizi arayarak yapılan muameleyi tasvip etmediğimizi ve hakkının kaybolmayacağını ifade etti."

ERGÜN ÇOLAKOĞLU - BEHÇET GÜNGÖR / ANKARA
10 Aralık 2007 - YENİ ŞAFAK

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.