ÖDAH, Maraş katliamını kınadı

ÖDAH, Maraş katliamını kınadı

ÖDAH, Maraş katliamını kınadıAleviler, Galatasaray'da düzenledikleri eylemde Maraş katliamını kınadı. Özgür Demokratik Alevi Hareketi...

A+A-

ÖDAH, Maraş katliamını kınadıÖDAH, Maraş katliamını kınadı

Aleviler, Galatasaray'da düzenledikleri eylemde Maraş katliamını kınadı.

Özgür Demokratik Alevi Hareketi üyesi 30 kişi, ellerinde "Maraş katliamının dosyası yeniden açılsın" pankartı ile Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Slogan atan göstericiler, Maraş katliamının faillerinin yeniden yargılanmasını talep etti.

Yapılan basın açıklamasında, Maraş katliamının üzerinden 30 yıl geçtiği belirtilerek, "Maraş'ta Alevilere yönelik saldırılar sonucu resmi rakamlara göre 105, halka göre 500 üzerinde kişi hayatını kaybetti. Günlerce süren olayların sonucunda 804 kişi yargılanmış, 7 kişi mübbet 29 kişi de idama mahkum edilmiştir. 30. yılında bu katliamı gerçekleştirenleri bir daha lanetliyoruz" denildi.

Grup açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

ENSONHABER.COM - İHA - 21.12.2008

“Maraş katliamı dosyası açılsın!”

(21.12.08) - Özgür Demokratik Alevi Hareketi, Maraş Katliamının 30. yıldönümünde katliam dosyasının yeniden açılması talebiyle bugün Galatasaray Lisesi önünde saat 12.30’da bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Maraş katliamı davası yeniden açılsın/ÖDAH” pankartının açıldığı eylemde basın açıklamasını Ergin Doğru gerçekleştirdi. Doğru, 19-26 Aralık 1978 tarinde Maraş’ta Alevilere dönük yapılan saldırılar sonucunda 500’ün üzerinde kişinin hayatını kaybettiğini, saldırılar sonucunda 210 ev ve işyerinin talan edildiğini ifade etti.

Doğru, Maraş katliamının 12 Eylül karanlığına gidilen yolun en önemli adımlarından birisi olduğunu vurguladı. Doğru, Türkiye’nin demokratik bir devlet olmak istiyorsa, geçmişindeki karanlıklardan kurtulmak için, katliamlarla yüzleşmesi gerektiğini ve katliamlarla ilgili siyasal, hukuksal ve vicdani sorumluluğun gereklerini yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Doğru’nun yaptığı açıklama şu sözlerle sona erdi: “Özgür Demokratik Alevi Hareketi olarak 30. yılında Maraş katliamını gerçekleştirenleri bir kez daha lanetlerken katliamcıların peşini bırakmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Tüm halkımızı yeni katliamlara maruz kalmamak için örgütlenmeye davet ediyoruz. Gücümüz birliğimiz, birliğimiz ise yaşam güvencemizdir.”

SDP’nin de destek verdiği eylemde, “Maraş’ı unutma, unutturma!”, “Dersim, Maraş, Koçgiri unutulmaz hiçbiri!” ve “Maraş dosyası açılsın, katiller yargılansın!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul - 21 Aralık 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.