ÖDP : Acımız Büyük...

ÖDP : Acımız Büyük...

ÖDP : Acımız Büyük...Türkiye büyük bir acıyla sarsıldı. Şemdinli İlçesi’ndeki Aktütün Karakolu’nda yaşamını yitirenlere rahmet, acılı ailelerine...

A+A-

ÖDP : Acımız Büyük...

Türkiye büyük bir acıyla sarsıldı. Şemdinli İlçesi’ndeki Aktütün Karakolu’nda yaşamını yitirenlere rahmet, acılı ailelerine baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Esefle kınadığımız acı ölümlerin toplumda yarattığı infial ve keder ortamını anlamamakta direnenlere bir kez daha sesleniyoruz.

Sıkılan her kurşun, ölen her insan, akan her damla kan toplumdaki gerginliği, şiddet eğilimini ve kutuplaşmayı biraz daha arttırıyor. Son günlerde Balıkesir Altınova'da, Dikili ve Denizli Sarayköy'de yaşananlar kutuplaşmanın, toplumdaki yarılmanın varacağı ağır sonuçlara işaret ediyor. Birarada yaşama iradesi her geçen gün tahrip ediliyor. Türk-Kürt çatışmasına doğru ilerleniyor.

- Bugün, şiddete başvurmadan sorunlara siyasal ve sosyal çözümler üretmek,

- Toplumda iç barışın sağlanması ve farklı kültürlerin yakınlaşması için çabalamak,

- Birarada yaşama kültürüne sahip çıkmak ve

- Silahları toprağa gömmek her zamankinden daha yakıcı hale gelmiştir.

Şiddet ortamının yükselmesinden medet umanlar tarihsel bir yanılgı içindedir. Bu yanılgı, toplumdaki acıları, çözümsüzlük ortamını ve kutuplaşmayı her geçen gün derinleştirmektedir.

Çağrımız demokratik kuruluşlara, demokratik kamuoyuna, siyasi partilere, demokrat yurttaşlaradır: Gelin, şiddete, toplumsal gerginliklere ve Türk-Kürt çatışması ihtimaline karşı birlikte çözüm yolları bulalım; hem de çok geç olmadan...

ÖZGÜRLÜK ve DAYANIŞMA PARTİSİ

Alevihaber.com - 6 Ekim 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.