ÖDP Başkanı Uras savcıları göreve çağırdı

ÖDP Başkanı Uras savcıları göreve çağırdı

ÖDP Başkanı Uras savcıları göreve çağırdıÖDP tarafından Antalya'da miting düzenlendi  Özgürlük ve Dayanışma...

A+A-

ÖDP Başkanı Uras savcıları göreve çağırdıÖDP Başkanı Uras savcıları göreve çağırdı

ÖDP tarafından Antalya'da miting düzenlendi
 
Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Ufuk Uras, AK Parti'nin Genel Sağlık Sigortalar Yasa Tasarısı'nın da yer aldığı tüm yasa tasarılarıyla Anayasanın 6 ve 10'uncu maddelerini ihlal ettiğini savunarak, ''Cumhuriyet Savcılarını uyarıyorum'' dedi.

ÖDP Antalya İl örgütünce düzenlenen "Sağlığımıza ve Geleceğimize Sahip Çıkıyoruz" yürüyüşü ve mitingine, Genel Başkan Ufuk Uras ve partililer katıldı.
 
Mitinge, Halkevleri, 78'liler Antalya Girişimi, Tüm Emekli Sen, Emek Partisi üyeleri de destek verdi.

Polisin güvenlik önlemleri altında Tonguç Caddesi Kavşağı'ndan başlayan yürüyüşte, Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile hükümete yönelik alkışlı ve ıslıklı protestolar yapılırken, pankart ve dövizler taşıyan partililer tarafından hükümetin politikalarına ilişkin çeşitli sloganlarda atıldı.
 
Eski lunapark alanında sona eren yürüyüşün ardından miting düzenlendi.
 
Mitingde konuşan ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Başbakan Erdoğan'ın da bugün Antalya'da bulunduğunu hatırlatarak, "Başbakanın izini sürmeye devam ediyoruz. Başbakan, Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'yla gelecekleriyle oynadığı gençlere seslenecekmiş. Biz de bugün buraya, "Tayyip Erdoğan'lar"ın ezberini bozmaya geldik" diye konuştu.
 
Hazırlanan Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın en doğal insan hakkı olan sağlığın paralı hale getireceğini öne süren Uras, sağlık ve eğitim hakkının piyasaya terk edilemeyeceğini ve ticarileştirilemeyeceğini söyledi.
 
Uras, hükümetin yasa tasarılarıyla sermaye kesimlerini daha da güçlendirdiğini, Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın da belirli bir zümre ve sınıfı kalkındıracağını iddia ederek, "Cumhuriyet savcılarını uyarıyorum, AKP her yasa tasarısında Anayasa'nın 6 ve 10'uncu maddelerini ihlal ediyor. Bu maddeler egemenliğin asla bir sınıfa ve zümreye terk edilemeyeceğini belirtiyor ama iktidar her yasa tasarısı ve adımında Anayasa'yı ihlal ediyor" diye konuştu.

CNN TÜRK - 20 Ocak 2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.