ÖDP : Gözaltılarla İlgili Açıklama Bekliyoruz

ÖDP : Gözaltılarla İlgili Açıklama Bekliyoruz

ÖDP : Gözaltılarla İlgili Açıklama Bekliyoruz85 yaşındaki İlhan Selçuk'un bu sabah saat 04.00'te evine baskın yaparcasına...

A+A-

ÖDP : Gözaltılarla İlgili Açıklama BekliyoruzÖDP : Gözaltılarla İlgili Açıklama Bekliyoruz

85 yaşındaki İlhan Selçuk'un bu sabah saat 04.00'te evine baskın yaparcasına gözaltına alınması, gerekçesi ne olursa olsun, şekil açısından doğru değildir...

İlhan Selçuk, Cumhuriyet Gazetesi'nin başındadır ve adresi bilinmektedir. Kaçma ya da delil karartma ihtimali yoktur.

Basın mensuplarına yönelik gözdağı hedefli bu tür uygulamalar toplum vicdanında derin yaralar açmakta ve yargıya yönelik kaygıları arttırmaktadır.

Gözaltına alınan diğer kişiler de bilinen ve yasal olan kurumların temsilcileridir. Yapılan uygulamaların hukuka ve demokratik teamüllere uygun olması gerekir.

Bu tür anti demokratik gözdağcı tutumlar toplumda soru işaretleri yaratmıştır. Bir an önce kamuoyuna doyurucu açıklama yapılmalıdır.

Ufuk URAS
ÖDP Genel Başkanı
İstanbul Milletvekili

Uras'tan gözaltı tepkisi

Uras: ''Bu tür uygulamalar toplum vicdanında derin yaralar açmakta"

ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Gazeteci İlhan Selçuk'un gözaltına alınmasını eleştirerek, ''Bu tür uygulamalar toplum vicdanında derin yaralar açmakta ve yargıya yönelik kaygıları artırmaktadır'' dedi.

Uras, TBMM'de yaptığı yazılı açıklamada, 85 yaşındaki İlhan Selçuk'un ''bu sabah saat 04.00'te gözaltına alınmasının gerekçesi ne olursa olsun şekil açısından doğru olmadığını'' belirtti. İlhan Selçuk'un Cumhuriyet Gazetesi'nin başında olduğunu ve adresinin bilindiğini, kaçma ya da delil karartma ihtimalinin bulunmadığını kaydeden Uras, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Basın mensuplarına yönelik gözdağı hedefli bu tür uygulamalar toplum vicdanında derin yaralar açmakta ve yargıya yönelik kaygıları artırmaktadır.

Gözaltına alınan diğer kişiler de bilinen ve yasal olan kurumların temsilcileridir. Yapılan uygulamaların hukuka ve demokratik teamüllere uygun olması gerekmektedir. Bu tür antidemokratik gözdağcı tutumlar toplumda soru işaretleri yaratmıştır. Bir an önce kamuoyuna doyurucu açıklamalar yapılmalıdır.''

A.A. - GERÇEK GÜNDEM - 21 Mart 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.