ÖDP : Unutmak Yenilmektir ! Sivas'ı Unutmayacağız

ÖDP : Unutmak Yenilmektir ! Sivas'ı Unutmayacağız

ÖDP : Unutmak Yenilmektir ! Sivas'ı UnutmayacağızSivas'ta, 2 Temmuz 1993'de, 33 insanımız gerici-faşistler tarafından katledildi. Bundan...

A+A-

ÖDP : Unutmak Yenilmektir ! Sivas'ı UnutmayacağızÖDP : Unutmak Yenilmektir ! Sivas'ı Unutmayacağız

Sivas'ta, 2 Temmuz 1993'de, 33 insanımız gerici-faşistler tarafından katledildi.

Bundan 15 yıl önce katliam olurken, Madımak Oteli‘nin kapısında toplananlar ‘tekbir sesleri, alkış ve çığlıklarla‘ insanların ölmesini kutluyorlardı. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller katliamın ardından, ‘Halkımıza bir şey olmamıştır‘ diye açıklama yapıyordu.

15 yıl sonra bugün de gericiler Sivas‘ı aklamaya, onu unutturmaya çalışıyorlar.

Unutmak yenilmektir, Türkiye‘nin bu utanç tablosunu asla unutmayacağız.

İnanılmaz bir vicdansızlıkla o katliamları sahiplenenleri unutmamak, bu ülkenin vicdan sahibi insanlarının en büyük sorumluluğudur.

Geçmişle hesaplaşmadan, Maraş‘ın, Çorum‘un ve Sivas‘ın hesabını sormadan, gerçek anlamda demokrasiden ve özgürlükten söz etmek mümkün değildir.

Bugün, gerici-faşist zihniyetle hesaplaşmak, 12 Eylül‘ün Türk-İslam sentezci anlayışına ve onun bir sonucu olarak gelişen cemaat ve tarikat örgütlenmelerinin toplumu bir ağ gibi sarmasına karşı çıkmaktır.

33 insanımızın düşüncelerine sahip çıkmak, farklılıklarımızla birlikte kardeşce bir arada yaşayabileceğimiz, çok kültürlü ve çok kimlikli, eşit ve özgür bir Türkiye‘yi yaratma mücadelesini sürdürmektir.

2 Temmuz‘da, özgürlük ve demokrasi için, 33 insamızın ışığına sahip çıkmak için Sivas‘ta olacağız.

Bugün yaşadığımız bu alacakaranlığa karşı, Sivas‘ın ışığını büyüteceğiz. Bu ışık bu toprakların ışığıdır, onu kimsenin söndürmeye gücü yetmemiştir, yetmeyecektir.

Sivas‘ın hesabını soracağız!

Önder İŞLEYEN
ÖDP Genel Başkan Yardımcısı


2 TEMMUZ MADIMAK KATLİAMI ANMA PROGRAMI (SİVAS)

1- 2 Temmuz 2008 günü I.grup: Saat 10.30‘da Eğitim-Sen Sivas Şubesinden yürüyüş korteji oluşturulup (ÖDP korteji burada olacaktır) Kepenek Caddesi üzerinden Kız Meslek Lisesi önünden yürünerek Saat 11.30‘da Ethem Bey Parkı önünde toplanılacak. II.grup: Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şubesi önünden saat 10.30‘da hareket ederek saat 11.30‘da Ethem Bey Parkı önünde diğer grupla buluşacak.

2- Ethem Bey Parkından Saat 12.00‘da yürüyüş korteji oluşturularak anons aracı eşliğinde Mevlana Caddesi üzerinden yürünerek Atatürk Anıtına çelenk konulup Madımak‘a gidilerek , çelenkler bırakılıp saygı duruşunda bulunulacak.

3- Madımak Oteli önünde platform üzerinde Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak anma sona erecektir. Anmayı takiben aynı güzergâhtan
yürüyüş korteji halinde Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şubesine dönülecektir.

Ankara:
Miting Yeri: Kolej Kavşağı Saat : 17.30
Toplanma Yeri: Toros Sokak Saat:: 16.00

İstanbul:
Miting Yeri: Kadıköy Meydanı Saat : 17.30
Toplanma Yeri: Tepe Natilius Önü Saat:: 16.30

İzmir:
Miting Yeri: Gündoğdu Meydanı Saat : 17.30
 
ALEVİ HABER AJANSI - 1 Temmuz 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.