ÖDP'de Genel Başkan Alper Taş

ÖDP'de Genel Başkan Alper Taş

ÖDP'de Genel Başkan Alper TaşTaş kongreye tek aday olarak girdi. Parti Meclisi de yenilendi. Taş, geçen hafta ayrılan Uras ve diğer üyeler...

A+A-

ÖDP'de Genel Başkan Alper TaşÖDP'de Genel Başkan Alper Taş

Taş kongreye tek aday olarak girdi. Parti Meclisi de yenilendi. Taş, geçen hafta ayrılan Uras ve diğer üyeler için "Bu ayrım politiktir. Başarılar diliyoruz" dedi.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin (ÖDP) altıncı kez toplanan olağan konferansında tek aday olarak belirlenen Alper Taş, parti genel başkanlığına seçildi.

Şubatta yapılan olağanüstü kongrede o dönem parti başkanı olan İstanbul milletvekili Ufuk Uras kaybetmiş; Hayri Kozanoğlu yeniden aday olmayacağını söyleyerek olağan kongreye kadar başkan olmuştu. Öte yandan Uras ve onun listesinden seçilen Parti Meclisi üyeleri geçen hafta partiden ayrılmıştı.

Dünkü konferansta konuşan Kozanoğlu, Kürt sorununu "Türkiye'nin öncelikli sorunu" olarak tanımladı. Ergenekon soruşturması bağlamında "derin devlet"le hesaplaşmayı önemsediklerini belirten Kozanoğlu, iktidarın tüm karşıtlarını "Ergenekoncu" olarak aynılaştımasınıysa eleştirdi.

Taş da ''Bugün bazı arkadaşlarımızla yollarımız ayrıldı. Ama biz devrimciyiz. 13 yıllık mücadele içinde omuz omuza yürüdüğümüz arkadaşlarla bugün yol ayrımına geldik. Bu yol ayrımı politiktir. Onlar başka bir siyasal proje inşa etmeye inanıyorlar, onun gereğini yerine getirecekler. Bizim onlara söyleyeceğimiz şudur; bu memleketin belki iyi, sağlıklı bir sosyal demokrat partiye ihtiyacı olabilir ama bu partiyi kurmak sosyalistlerin işi değildir. Arkadaşlarımıza yeni siyasi yaşamlarında başarılar diliyoruz'' dedi.

Taş, ÖDP'de İstanbul İl Başkanlığı ve genel başkan yardımcılığı yapmıştı. (EÜ)

Ankara - BİA Haber Merkezi - 21 Haziran 2009, Pazar

***

Alper Taş ÖDP Genel Başkanı seçildi

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İddialı ve coşkulu bir kongre ile yeni genel başkan olarak Alper Taş'ı seçti. Alper Taş daha önce partide aralarında İstanbul İl Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı da olmak üzere bir çok görev üstlenmişti.

soL (HABER MERKEZİ) Ankara İMO Teoman Öztürk Konferans salonunda toplanan ÖDP 6. Kongresi, 3 bine yakın üye, delege ve konuğun katılımıyla sabah saat 10:30'da başladı. Dün gerçekleşen 6. Konferans'ta genel başkanlık için tek aday olarak gösterilen Alper Taş, Kongre'de ÖDP'nin yeni genel başkanı seçildi. Kongre'de genel başkan dışında 60 kişilik Parti Meclisi de belirlendi.

Kongre'nin öğleden önceki oturumunda ilk olarak eski Genel Başkan Hayri Kozanoğlu, sonrasında Alper Taş konuşmuş, bu konuşmaların ardından aralarında Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın da olduğu konuk partiler konuşma yapmışlardı.

SOL HABER - 21 Haziran 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.