ODTÜ emekçilerinden 2 Temmuz etkinliği

ODTÜ emekçilerinden 2 Temmuz etkinliği

ODTÜ emekçilerinden 2 Temmuz etkinliğiODTÜ Emekçileri 30 Haziran Çarşamba günü öğle arasında MM-25 salonunda 2...

A+A-

ODTÜ emekçilerinden 2 Temmuz etkinliğiODTÜ emekçilerinden 2 Temmuz etkinliği

ODTÜ Emekçileri 30 Haziran Çarşamba günü öğle arasında MM-25 salonunda 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamı ile ilgili bir etkinlik düzenledi.

ODTÜ emekçileri adına bir emekçi yaptığı açılış konuşmasında, gericiliğin iktidarlar tarafından her zaman sosyalizm tehlikesine karşı kullanıldığını ve Maraş, Çorum ve Sivas katliamlarının bunun örnekleri olduğunu ifade etti. Sivas’ta yapılanların ortaçağ karanlığını aratmadığını ve oradaki katliamın sadece Alevilere yönelik olmadığı, ilerici düşün insanlarına ve aydınlık geleceğe yapıldığını söyleyen ODTÜ emekçisi, bu katliamlara karşı sadece insani duyguların yetmediğini ve AKP’ye karşı siyasi bir mücadele verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmanın ardından ODTÜ Bilgi İşlem çalışanlarının 2 Temmuz 1993 Sivas katliamı belgeselinden derledikleri 10 dakikalık bir bölüm gösterildi. Ardından AKP’nin kısa film yarışmasına karşı Nazım Hikmet Kültür Merkezi tarafından düzenlenen Kısa Film Dayanışması’nda yer alan iki kısa film gösterildi.

Gösterimin ardından söz alan bir emekçi, müzisyen oğlunun da 2 Temmuz’da Madımak’da olduğunu fakat kurtulmasına rağmen yaşadığı buhranı atlatamadığını söyledi.

Etkinlik, emekçilerin söz almasından sonra 2 Temmuz’da Sivas’ta Madımak Oteli önünde 33 aydını yakan gerici zihniyetten ve onun temsilcisi AKP’den hesap sorma çağrısı ile sonlandırıldı.

(soL - Haber Merkezi) - 01.07.2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.