Öğrenciler peygambere mektup yazacak !

Öğrenciler peygambere mektup yazacak !

Öğrenciler peygambere mektup yazacak !Hükümetin, okulları dinselleştirme projesinin parçası olarak gördüğü Kutlu Doğum...

A+A-

Öğrenciler peygambere mektup yazacak !Öğrenciler peygambere mektup yazacak !

Hükümetin, okulları dinselleştirme projesinin parçası olarak gördüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri aralıksız devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumları, “Kutlu Doğum” kutlamalarının merkezi olarak belirlenmiş durumda. Eğitim Sen’in, Zile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün öğrencilerin “Kutlu Doğum Haftası” kutlamalarına katılımını zorunlu tutan genelgesini basına açıklamasının ardından benzer bir etkinlik haberi Ankara Sincan’dan geldi. Sincan’daki bir ilköğretim okulu yönetimi tarafından düzenlenen “Peygamber Efendimize Mektup Yarışması”nda öğrencilerin katılımını zorlayan ifadeler kullanıldı. Yarışma duyurusunda kullanılan ifadeler her öğrenciyi Peygambere mektup yazmaya zorlamaktadır.

Din eğitimini ders dışı etkinliklerle yaygınlaştırmaya çalışan bir yönetimden, zorunlu din derslerini hukuka aykırı bulan AİHM, Danıştay ve İdare Mahkemeleri kararlarını uygulamasını bekleyebilir miyiz?

KAYNAK : BİRGÜN / ÜNAL ÖZMEN - 7 Nisan 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.