Öğrencilerden Maraş eylemi

Öğrencilerden Maraş eylemi

Öğrencilerden Maraş eylemiPir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şubesi tarafından düzenlenen protesto gösterisinde, göstericiler...

A+A-

Öğrencilerden Maraş eylemiÖğrencilerden Maraş eylemi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şubesi tarafından düzenlenen protesto gösterisinde, göstericiler açtıkları pankartlar ve attıkları sloganlar ile Kahramanmaraş olaylarını protesto etti.

Video için tıklayın >>>

Erzincan’da bir gurup tarafından 24 Aralık 1978 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş olayları protesto edildi. Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı protesto gösterisinde, göstericiler yaptıkları basın açıklamasının ardından 5 dakika oturma eylemi yaptı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şubesi tarafından düzenlenen protesto gösterisinde, göstericiler açtıkları pankartlar ve attıkları sloganlar ile Kahramanmaraş olaylarını protesto etti.

24 Aralık 1978 tarihinde başlayan ve 4 gün süren Maraş katliamını bir kez daha lanetlemek üzere toplandıklarını açıklayan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanı Ali Kaya, “Katliam o dönemde ülkede yükselen devrimci ve demokrat hareketi bastırmayı, içlerine düştükleri derin kriz dönemlerini emekçi halkın üzerine yıkmayı, halkı bir birine düşürüp var olan halk muhalefetini kırmayı amaçlıyordur. Eğer başaramazlarsa ülkede kaosun önüne geçemiyoruz bahanesine sığınıp olağan üstü hal kararlarım yürürlüğe sokmayı planlıyorlardı. Maraş'ta oynanan bu oyun, tüm alevi katliamlarında, sahneye konulan aynı senaryo ile başlatıldı. Tüm alevi katliamlarında provokatörlerin halkı katliama katan " din elden gittiği veya camilere saldırı" olduğu yönündedir. 72 Millete bir nazar ile bakan aleviler; hiç kimseyi, dinine ve inancına göre değerlendirmedikleri gibi, hiç kimsenin inanç mekânına ve hele de, yüzlerce yıldır aynı topraklar üzerinde birlikte yaşadıkları Sünni yurttaşlarımızın inanç merkezleri olan camilere olumsuz bir yaklaşımları olmamıştır.” şeklinde konuştu.

Protesto gösterisinde sık sık slogan atan göstericiler daha sonra Maraş olayları için 5 dakika oturma eylemi yaptı. Göstericiler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Nehaber24.com - 25.12.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.