Öğrencilere cüppe giydiren din öğretmenine soruşturma

Öğrencilere cüppe giydiren din öğretmenine soruşturma

Öğrencilere cüppe giydiren din öğretmenine soruşturma Muğla Milas'ta Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni öğrencilerine cüppe ve sarık giydirerek...

A+A-

Öğrencilere cüppe giydiren din öğretmenine soruşturma Öğrencilere cüppe giydiren din öğretmenine soruşturma

Muğla Milas'ta Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni öğrencilerine cüppe ve sarık giydirerek fotoğraf çekti.

Milas İlçesi'ne bağlı Çamköy Köyü´nün ilköğretim okulunda görevli 37 yaşındaki Rahmi Yavuzer hakkında, "öğrencilerini camiye götürüp, ellerine tespih verip, başlarına sarık, üzerlerine cüppe giydirerek fotoğraflarını çektiği, fotoğrafları da öğrencilere sattığı" iddiasıyla kaymakamlıkça soruşturma açıldı. Din öğretmeninin, fotoğrafları satın almak istemeyen öğrencilere de zayıf not verdiği iddia edildi. Gazetecilere, ``Sizin başka işiniz yok mu'' diye tepki gösteren Okul Müdürü Hüseyin Özçelik ise ``Din öğretmeni çocukları ister camiye, ister kiliseye ister cemevine götürüp gezdirebilir'' dedi.

Milas´a bağlı Çamköy Köyü´nde, 280 öğrencinin eğitim gördüğü Çamköy İlköğretim Okulun'da görevli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Rahmi Yavuzer´in, yaklaşık 1 yıldan beri çeşitli aralıklarla, 4, 5 ve 6. sınıf öğrencilerini ders sırasında okula 300 metre uzaklıktaki, 1830 yılında yapılan Çamköy Camii´ne götürüp, ellerine tespih verip, başlarına sarık, üzerlerine cüppe giydirerek fotoğraflarını çektiği iddia edildi. Din öğretmeninin, çektiği fotoğrafları da öğrencilere 1.5 YTL karşılığında sattığı, almak istemeyen öğrencilere ise zayıf not verdiği ileri sürüldü. Rahmi Yavuzer´in ayrıca derste 12- 14 yaş grubundaki öğrencilere, sorular sorup bilemeyenlere 1 YTL ceza verdiği belirtildi.

Öğretmen hakkında Çamköy Muhtarı Saffet Keskin ile Mehmet Kaya, Burçin Kaya, Tarık Akan, Bilal Keskin ve Sevtap Çelik isimli öğrencilerin velileri tarafından Milas Kaymakamlığı'na, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Milas Cumhuriyet Savcılığı´na suç duyurusunda bulundu. Kaymakamlık, öğretmen Yavuzer hakkında soruşturma başlattı.

"CAMİDE AYYILDIZ DALGALANIR"

Okula 9 köyden öğrencinin geldiğini anlatan Muhtar Saffet Keskin ise öğretmen Yavuzer´in dinle ilgili aşırı tavırları nedeniyle daha öncende de birçok kez şikayet edildiğini ve uyarıldığını kaydetti. Muhtar Keskin, ``Ancak, öğretmenin bu yıl öğrencileri camiiye götürüp cüppeli, sarıklı fotoğraflarını çekmesi daha sonra da satmaya çalışması, almak istemeyenlere 1 notu vermesi, bardağı taşıran son damla oldu. Öğrencilerin karnelerindeki kırık notlarla olay patlak verdi. Mağdur öğrencilerin velileri ile birlikte şikayetimizi yaptık. Biz köyümüzün camisine ayyıldızlı Türk bayrağı takıp dalgalandırdık. Camide küçük beyinlerin yıkanmasına karşıyız. Müfredat dışına çıkılmıştır'' dedi.

ÇOK BORCU VARMIŞ

Öğretmen Yavuzer´in sorduğu soruları bilemeyen öğrencilerden para alması konusunda da Muhtar Keskin, ``Bu konuda yaklaşık 20 öğrenci velisi bana müracaat etti. Benim çocuğum da dahil, tüm çocuklar öğretmenin kendilerinden sürekli para istediğini anlattı. Sözlüye kaldırıldıklarını, bilemeyince de ceza yediklerini söylediler. Ben de bu durumu okul müdürüne bildirdim. Okul müdürü ise bu durumun normal olduğunu, çünkü öğretmenin çok borcu olduğunu, hatta bu nedenle kendisine sürekli ek ders verdiğini anlattı. Müdürün açıklamasına çok şaşırdım. En sonunda durumu ilçe milli eğitim müdürlüğü ve kaymakamlığa bildirmeye karar verdim'' diye konuştu.

SİZİN BAŞKA İŞİNİZ YOK MU

Çamköy İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Özçelik ise, olayı araştıran gazetecilere tepki gösterdi. Özçelik, ``Sizin araştıracağınız başka bir şey kalmadı mı? Din dersi öğretmeni, öğrenciyi ister camiye, ister kiliseye, isterse cemevine götürebilir. Bu konuda kendisine karışamam. Ama öğrencilere cüppe ve sarık giydirdiğini, fotoğraf sattığını duymadım. Bazı öğrencilerin ders notlarının 1 olması normal. Konu ile ilgili gerekli soruşturma başlatıldı, başka bir şey söyleyemem'' diye konuştu.

CÜPPELİ FOTOĞRAFLAR BARDAĞI TAŞIRDI

Olayın köyde duyulması ve minik öğrencilerin camide çekilmiş cüppeli, sarıklı fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından bugün (perşembe) Çamköy Muhtarlığı önünde toplanan 40'a yakın öğrenci velisi ise protesto eylemi yaptı. Öğrenci velilerinden Muhsin Bige, ``Çocuklarımızı, Atatürk, cumhuriyet ilke ve inkilapları doğrultusunda eğitim almaları için okula gönderiyoruz. Öğretmenin bu tür davranışları aylardır huzursuzluk yaratmıştı. Ancak okul yönetimi önlem almadığı gibi adeta öğretmenin bu yöndeki davranışlarını destekler tutum sergiledi. Çocuklarımızın cüppeli fotoğrafları ise bardağı taşıran son damla oldu'' dedi.

İMAMIN HABERİ YOKMUŞ

Köylüler olayla ilgil imam Münir Oluktaş'tan da bilgi almaya çalıştı, cami önünde sık sık tartışmalar yaşandı. Çamköy Camii imamı Münir Oluktaş ise öğretmen Yavuzer'in öğrencileri gezdirmek ve ders anlatmak için sık sık camiye geldiğini aktardı. İmam Oluktaş, ``Ben Yavuzer'in caminin içinde cüppe giydirdiğini, sarık giydirdiğini ve fotoğraf çektiğini görmedim, ancak bunları duydum. Benden caminin anahtarını istediğinde kendisine veriyordum. Cüppeleri ne amaçla kullandığını bilmiyorum'' diye konuştu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı ise öğretmen hakkında yasal ve idari işlemlerin başladığını belirterek, ``Bu, bir eğitim kurumuna yakışmayacak olay. Geniş ve detaylı araştırılması için soruşturma başlatıldı. Konuyla ilgili fotoğraflar incelenecek. Şu an izinde olan öğretmen, okul müdürü ve öğrenci velilerinin ifadelerine başvurulacak. Bu konuda ne gerekiyorsa yapılacak, soruşturma sonunda öğretmene ne ceza gerekiyorsa verilecek'' dedi.

Öğretmein yarıyıl tatili nedeniyle Milas´da olmadığı öğrenildi.

Yaşar ANTER - Erkan GÜVENÇ / DHA

MİLLİYET - 7 Şubat 2008 - FOTOĞRAFLAR : DHA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.