Öğrencilere 'Erbakan ve 28 Şubat' dersi

Öğrencilere 'Erbakan ve 28 Şubat' dersi

Öğrencilere 'Erbakan ve 28 Şubat' dersi     İstanbul'da iki yıldır dağıtıldığı öğrenilen 'Eğitimciler...

A+A-

Öğrencilere 'Erbakan ve 28 Şubat' dersiÖğrencilere 'Erbakan ve 28 Şubat' dersi   
 
İstanbul'da iki yıldır dağıtıldığı öğrenilen 'Eğitimciler Girişim Grubu' Gazetesi, son sayısında I eğitimde gelinen son noktayı gözler önüne serdi. Aralarında ilkokulların da bulunduğu çok sayıda okula ulaşan ve öğrencilere ücretsiz dağıtılan gazetenin ilk sayfasındaki, Genelkurmay Başkanlığının dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'dan 28 Şubat muhtırası yüzünden özür dilemesi gerektiğini savunan makalenin bulunması, Avcılar İlçe Eğitim Müdürü'nü ve adı geçen okul müdürlerini zan altında bıraktı.

ÖZÜR KAMPANYASI İLKOKULLARDAN BAŞLADI

Eğitimciler Girişim Grubu Gazetesi'ndeki Yeniçağ Gazetesi yazarlarından Sebahattin Önkibar'ın kaleme aldığı makalede Necmettin Erbakan'ın 28 Şubat dönemindeki haklılığı savunuluyor. Yazısında dönemin Başbakanı Erbakan'ın ekonomiyi düzelttiği, özelleştirme adı altında ülke demirbaşlarını yabancı sermayeye peşkeş çekmediğini ileri süren Önkibar, Erbakan'ın terörü gerilettiği tesbitinde de bulunuyor. Yazar bununla da kalmayıp ilkokul çocuklarına, Ordu'nun İsrail ve ABD'yle birlik olarak Erbakan'ı devirdiğini savunarak, Genelkurmay Başkanlığı'nın Erbakan'dan özür dilemesi gerektiğini vurguluyor.

BEN DAĞITTIRMADIM

Konuya ilişkin okul yönetimi olarak mağdur olduklarını ileri süren, gazetede adı ve resmi bulunan Küçükçekmece Halkalı Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Metin Narlı, "Okulun tanıtımını yapacağız diye geldiler. Biz de müsaade ettik. Siyasi içerikli makaleden haberimiz yoktu" diyerek kendini ve okul yönetimini savundu.

ARKADAN VURDULAR

Okul duvarlarını savaş tablolarıyla donattığı ve okul aile birliği üzerinden gazeteye para ödediği iddia edilen Küçükçekmece İMKB Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okul Müdürü Muhammet Atilla ise "bizim okulumuzda gazeteye para ödenmedi. Bizim bu zihniyetle alakamız yok. İçerikten haberimiz yoktu. Arkadan vurdular" diyerek, mağdur olduklarını savundu.

GAZETE ÇOCUKLARA DAĞITILMIŞ

Eğitimciler Girişim Grubu Gazetesi'nin İmtiyaz sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Muhittin Balcı, gazetesini tamamen kendi imkanlarıyla finanse ettiğini savundu ve Balcı, Yeniçağ Gazetesi' nin matbaasını kullanmadıklarına işaret ederek, Yeniçağ Gazetesi' yle sadece organik bir bağı olduğunu ifade etti. Gazetesinin abone usulü ve isteyene istediği fiyattan satıldığını iddia eden Balcı, yayın amaçlarının okulların ve sportif, kültürel faaliyederinin tanıtılması olduğunu öne sürdü.

ERBAKANCI OLDUĞU İÇİN TEPKİ GÖRDÜ

Çocukların internetten her türlü sakıncalı görüntü ve bilgiye ulaşabildiğini söyleyen Balcı, "Okullara madem ki siyaset girmiyor, öğretmenlerin sendikalaşması ne demektir. AKP yanlısı sendikadan olmayan bir öğretmen atanamazken, malum yazıdaki Erbakan sözü neden bu kadar tepki topluyor, herşey ortada" diyerek hakkında açılan soruşturmaya tepki gösterdi. Şimdi gözler Avcılar İlçe Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk'e çevrildi.

* * *

'Bu işin peşini bırakmayız'

EĞİTİM Sen İstanbul 7 Nolu Şube Başkanı Emin Ekinci, "AKP' nin eğitime sinsice sızma politikasıdır. Devlet okulunun neden reklam yapma gereği olduğunu anlamadım. Mevcut durumlar AKP'nin okulları şirketleştirme projesinin görünür bir kanıtıdır. Adı geçen üç okulun müdürü de AKP'nin kadrolaşma sürecinde ve usulsüz bir şekilde atanmışlardır. Irkçı ve gerici bir eğitimcilik anlayışının dayatıyorlar. Eğitim Sen olarak şu an araştırmaya devam ediyoruz, konunun peşini bırakmayacağız" dedi.

ONURKAN AVCI
BİRGÜN - 08 Ocak 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.