Öğrencilere PKK'li suçlaması

Öğrencilere PKK'li suçlaması

Öğrencilere PKK'li suçlaması AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Müdahil avukatlar, solcu öğrencilere yüklenmeye çalışılan...

A+A-

Öğrencilere PKK'li suçlamasıÖğrencilere PKK'li suçlaması

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

Müdahil avukatlar, solcu öğrencilere yüklenmeye çalışılan suçlamaların gerek savcılık soruşturmasında, gerek poliste doğrulanamadığına dikkat çekti.

ANTALYA - Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nde çıkan olaylarda tutuklu sayısı, 10'u solcu öğrenci, 8'i de olaya dışarıdan karışan ülkücüler olmak üzere 18'e yükseldi. Müdahil avukatlar, solcu öğrencilerin PKK sempatizanı olmakla suçlandığına, ancak savcılık soruşturmasında ve poliste bu yönde bir ifade alınmadığına dikkat çekti.

Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi'nde çıkan olaylarla ilgili olarak, öğrenciler, velileri ve müdahil avukatlar değerlendirme yaptı. Avukat Münip Ermiş, solcu öğrencilerin PKK sempatizanı olmakla suçlandığını anımsatarak "Ancak soruşturma sırasında bu yönde bir ifade alınmadı" dedi. Ermiş, olayın planlı bir eylem olduğunu da belirterek "Ülkü ocaklarından kalkan otobüslerle geldikleri kendi ifadelerinde de var" diye konuştu. Avukat Nusret Gürgöz ise yeni saldırı uyarısında bulundu. Avukat Vahap Kuzu da "PKK bayrağı asıldı gibi söylemler bilinçli kampanyalardır. Saldırganların hiçbiri bunu doğrulamadı" dedi. Öğrenci İzzet Günay ve Sercan Ahmet Arslan ise polisin öğrencilerin değil, saldırganların güvenliğini sağladığını savundu. Öğrenciler, ülkücülerin yerleşkeye bıçak, satır ve silahla geldiğine dikkat çekti.

Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, dinci basın tarafından hedef alınan Rektör Mustafa Akaydın 'a destek açıklaması yaptı. Antalya 2. Sulh Ceza Mahkemesi ise soruşturmayla ilgili belge niteliğinde olan, olaya ve kişilere yönelik sesli ve görüntülü yayınların önlenmesini kararlaştırdı.

GÜRSU KUNT / Cumhuriyet - 17 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.