Öğrencileri finansör yapıyor

Öğrencileri finansör yapıyor

Öğrencileri finansör yapıyorATA ÖZER’DEN YENİ PROJEİstanbul Haber Servisi - İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer’in...

A+A-

Öğrencileri finansör yapıyorÖğrencileri finansör yapıyor

ATA ÖZER’DEN YENİ PROJE

İstanbul Haber Servisi - İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer’in her öğrenciden 5 YTL toplayarak daha sonra belirlenecek 20 dönümlük bir alana depreme karşı tam teşeküllü okul yaptırmak için başlatacağı “Gençlik Lisesi Projesi” eğiticilerin ve velilerin tepkilerine neden oldu. Eğitim-Sen’in İstanbul şubeleri ise projeye itiraz dilekçelerini hazırlayarak önümüzdeki hafta İl Milli Eğitim Müdürlüğ’ne sunacaklarını belirttiler.

Geçen aylarda uyuşturucu madde kullanan öğrencileri tespit etmek amacıyla başlattığı Arı Projesi ile gündeme gelen ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in bile, “Ümit ediyorum ki Sayın Müdür şaka yapmıştır” şeklinde yorumladığı projenin ardından Özer, bu kez “Gençlik Lisesi Projesi” için kolları sıvadı. Projeye göre her öğrenciden 5 YTL toplanacak ve depreme karşı tam teşekküllü bir okul yapılacak. Projenin finansmanı İstanbul’da eğitim gören 2.5 milyon öğrenciden toplanacak 5 YTL ile sağlayacak. 12.5 milyon YTL’lik kaynaktan yola çıkan Özer’in geçen günlerde ilçe milli eğitim müdürlerine projesini anlattığı ve “öğrencilerden para toplanacak” talimatı verdiği ortaya çıktı.

Eğitim-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Yunus Öztürk proje için Özer’in valilikten de onay aldığını öne sürerek öğrenci ve velilerin bu projede kullanıldığını söyledi. Öztürk, “Milli Eğitim Müdürü kendi fikri olan projenin kaynağını öğrencilerden değil Milli Eğitim Bakanlığı’ndan almalıydı” dedi.

CUMHURİYET - 28 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.