Öğrencisine 'Alevi dayağı' işinden etti

Öğrencisine 'Alevi dayağı' işinden etti

Öğrencisine 'Alevi dayağı' işinden etti Öğrencisini Alevi olduğu için döven öğretmen açığa alındı. Öğretmenin...

A+A-

Öğrencisine 'Alevi dayağı' işinden etti Öğrencisine 'Alevi dayağı' işinden etti

Öğrencisini Alevi olduğu için döven öğretmen açığa alındı. Öğretmenin görev yeri, daha önce de "Bütün Kürtler PKK'lı" dediği için değiştirilmiş..

İstanbul Esenyurt'taki Ali Kul Çok Programlı Lisesi'nde Alevi olduğu için öğrencisini döven öğretmen Z.Y görevinden alındı. İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Alevi öğrenciyi dövdüğü iddia edilen öğretmen Z.Y hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini, soruşturmanın selameti için öğretmenin açığa alındığını bildirdi. Özer, söz konusu olayın ramazan ayında meydana geldiğini hatırlatarak, "Kendisi de Amasyalı olan Z.Y, derste 'İçinizde Amasyalı var mı?' diye sormuş. Öğretmen 'Alevi misin?' deyince, öğrenci de "evet'' demiş. Bunun üzerine öğretmen de 'Benden çekeceğin var' demiş. Öğretmenin niçin bunu yaptığını, niye o sözü söylediğini bilmiyoruz'' dedi. Açığa alınan Z.Y'nin daha önce de Avcılar'da görev yaparken "Bütün Kürtler PKK'lıdır," dediği için sorun yaşadığı ve Esenyurt'a atandığı öğrenildi.

"KİMSE MEZHEPÇİLİK YAPAMAZ"

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu tarafından araştırılan olayın mağduru B. K.'nin babası Ziram K ise çok öfkeli. 1980'li yılların başında Amasya'nın Merzifon ilçesinden İstanbul'a göç eden Ziram K, konuyla ilgili SABAH'a şunları söyledi: "Kimse mezhepçilik yapamaz. Öğretmenlerin çocukları kaynaştırması gerekir, ayırması değil. Ben de kendi hayatımda ayırımcılıkla karşılaştım, ama aslımızı inkâr edemeyiz. Bizde hoşgörü vardır, kimsenin düşüncelerine balta vuramayız. Benim bu dayak yiyen çocuğum, Cuma namazlarına gider. Ben çocuğumu namaz kılma diye de telkinde bulunmam. Onlara sadece asla kimliklerini inkâr etmemelerini salık verdim."

'BENDEN ÇEKECEĞİN VAR'

B.K. ise yaşadıklarını SABAH'a şöyle anlattı. "Ramazan ayındaydık, hoca sınıfa girdi. Bir kız arkadaşımızın yemek yediğini gördü. 'Sen niye oruç tutmuyorsun, bunca kişinin içinde yemek yiyorsun,' dedi. O da, 'Hocam hastayım, tutamadım,' dedi. Bunun üzerine hoca 'Sen Alevi misin?' diye sordu. O da, 'Yok ben Alevi falan değilim,' dedi. Hoca sınıfa dönüp, 'Bu sınıfta Alevi var mı?' diye sordu. Ben Alevi olduğumu söyleyince, 'Sen benden çok çekeceksin, geç yerine' dedi. Bu olaydan birkaç gün sonra, başka bir öğrenciye tekme atarken dizime tekme attı. İki hafta önce de derste konuştuğumu söyleyip, yüzüme tokatlar attı ve mide boşluğuma yumrukla vurdu."

Müjgân HALİS
9 Aralık 2007 -SABAH

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.