Öğrenciye cuma namazı servisi

Öğrenciye cuma namazı servisi

Öğrenciye cuma namazı servisiAKP'nin eğitimdeki dinci yapılaşmasına örnekler birbiri ardına ortaya çıkıyor. Geçen günlerde...

A+A-

Öğrenciye cuma namazı servisiÖğrenciye cuma namazı servisi

AKP'nin eğitimdeki dinci yapılaşmasına örnekler birbiri ardına ortaya çıkıyor.

 Geçen günlerde bir okulda kız öğrencilerin servise alınmaması ve yemek verilmemesi olayıyla sarsılan Adana'da bir başka olay Çukurova Elektrik Anonim Şirketi (ÇEAŞ) Anadolu Lisesi'nde yaşandı. Cuma namazı saati dikkate alınarak erken saatte okuldan çıkarılan öğrenciler servisle cuma namazına götürülüp getirildi.

Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan ve genellikle maddi durumu iyi olan öğrencilerin eğitim-öğretim gördüğü ÇEAŞ Anadolu Lisesi'nde öğrenciler okul yöneticilerinin gözetiminde cuma namazı kıldı. Okuldan, müdür yardımcıları ve bazı öğretmenlerle birlikte çıkan öğrenciler, Volkan Turizm'e ait 01 S 2031 plakalı eski model bir otobüse bindirildi. DSİ İşletme ve Bakım Şube Müdürlüğü Su Ürünleri Başmühendisliği'ndeki mescide götürülen öğrenciler burada vaaz dinledi, cuma namazı kıldı.

Mescidin bulunduğu kamu kurumundaki güvenlik görevlilerinin, "Müdürlerin talimatı" diyerek gerekçe göstermeden içeri girmemize izin vermediği yere rahatça giren öğretmen ve öğrenciler, namazın ardından toplu halde dışarıya çıktı.

Cumhuriyet  - 29 Aralık 2007

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.