Öğrenciye oruç dayağına Meclis ayrımcılık dedi

Öğrenciye oruç dayağına Meclis ayrımcılık dedi

Öğrenciye oruç dayağına Meclis ‘ayrımcılık’ dedi AKŞAM’ın haberi üzerine Esenyurt’ta öğretmeninin “mezhep...

A+A-

Öğrenciye oruç dayağına Meclis ‘ayrımcılık’ dedi Öğrenciye oruç dayağına Meclis ‘ayrımcılık’ dedi

AKŞAM’ın haberi üzerine Esenyurt’ta öğretmeninin “mezhep şiddetine” maruz kalan Lise öğrencisi B. K.’nın durumunu inceleyen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu olayın din ve vicdan hürriyetiyle bağdaşmayacağını savunarak ‘ayrımcılık’ olarak yorumladı.

Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi’nde Edebiyat Öğretmeni Zeki Y.’nin öğrencisi B.K’ya uyguladığı mezhep şiddeti haberini AKŞAM, 29 Kasım’da duyurdu. Edebiyat Öğretmeni Zeki Y. “Bu sınıfta Alevi var mı?” sorusuna B.K.’nın “Ben Aleviyim” yanıtını vermesi üzerine “Benden çekeceğin var” diyerek B. K.’yı dövmüştü. Öğretmen hakkında soruşturma açılıp bir başka okula tayin edilmişti. AKŞAM’ın haberi üzerine harekete geçen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu da lisede incelemelerde bulunarak hazırladığı raporda öğretmenin bir öğrenciye, ‘Neden oruç tutmadığını’ sormasının din ve vicdan özgürlüğüyle bağdaşmadığı belirtildi.

BAŞBAKAN ONU DA ARAMALI

Raporda “B.K.’nın, öğretmenden dayak yediği anlaşılmıştır. Öğretmenin ‘İçinizde Alevi var mı?’ sorusunun, din ve vicdan özgürlüğüyle, anayasa hükümlerine aykırılık teşkil ettiği saptanmıştır” denildi. CHP’li Malik Ecder Özdemir, Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın, türbanlı olduğu için kürsüden indirilen öğrenciyi telefonla aradığı gibi, rencide edilen öğrencileri de arayıp özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Ercan ÖZTÜRK/İSTANBUL
AKŞAM - 08 Aralık 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.