Öğretmen göreve iade edildi

Öğretmen göreve iade edildi

Öğretmen göreve iade edildi  Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi’nde bir öğrenciyi alevi olduğu gerekçesiyle dövdüğü...

A+A-

Öğretmen göreve iade edildiÖğretmen göreve iade edildi
 
Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi’nde bir öğrenciyi alevi olduğu gerekçesiyle dövdüğü ve geçersiz not verdiği iddiasıyla açığa alınan öğretmen Zeki Yılmaz göreve iade edildi.

Önceki gün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çağırılan Zeki Yılmaz’a açığa alınma işleminin kaldırıldığı göreve başlayabileceği tebliğ edildi.

Milli Eğitim müfettişlerince olay ile ilgili yürütülen soruşturmada savunma yapması için 7 gün süre verilen Zeki Yılmaz bu süre içinde savunmasını yapacak. Müfettişlerin raporlarını önümüzdeki hafta tamamlamaları bekleniyor.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül tarafından gündeme getirilen olayda alevi olduğu için Edebiyat öğretmeni Zeki Yılmaz’dan dayak yediğini iddia eden Burak Kul isimli öğrencinin sınıf arkadaşları, müfettişlere öğretmenin “alevi misin?” diye bir soru sorduğuna şahit olmadıklarını söylemişlerdi. Ayrıca Burak Kul’un dayak yedikten sonra şikayetçi olmak üzere aldığı doktor raporuna rağmen okula hiçbir devamsızlık yapmadığı belirlenmişti. Burak Kul milli eğitim müfettişlerine verdiği ifadede öğretmenin başka bir arkadaşına ayak sallarken kendi ayağını yaraladığını söylemişti. Zafer Üskül çocuğun öğretmenden alevi olduğu için en az bir kere dayak yediğini ileri sürmüş, ayrımcılık yapıldığını öne sürmüştü.

www.ihbarhaber.com
14 Aralık 2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.