Öğretmene ezan sürgünü

Öğretmene ezan sürgünü

Öğretmene ezan sürgünü  Ders sırasında hoparlörü bozuk camiden gelen yüksek sesli ezan hakkında, "Ezan gürültü...

A+A-

ÖĞRETMEN LEVENT KAYNARCALIÖğretmene ezan sürgünü
 
Ders sırasında hoparlörü bozuk camiden gelen yüksek sesli ezan hakkında, "Ezan gürültü kirliliği yapıyor" dediği ve öğrencilere şarabın sağlığa faydalı olduğunu söylediği iddiasıyla bir dizi soruşturma geçiren Kayışdağı Arifpaşa İlköğretim Okulu sosyal bilgiler öğretmeni Levent Kaynarcalı, maaşından kesinti yapılıp evine 63 kilometre uzaktaki bir okula tayin edildiğini ileri sürdü.

12 yıllık öğretmen Levent Kaynarcalı, nisan ayında bir dersi sırasında okulun çok yakınındaki camiden gelen yüksek sesli ezanın, herkes için gürültü kirliliği ortaya çıkardığını, bunun da çevre kirliliğinin bir şekli olduğunu söyleyerek öğrencilere ders anlatmaya devam etti. Dersin ardından bu sözlerin duyulması üzerine Kayışdağı Arifpaşa İlköğretim Okulu Müdürü Haluk Karabulut’un isteği ile açılan soruşturma kapsamında, 2 muhakkik atanarak öğretmenin ifadesi alındı.

Kaynarcalı, ezanın bozuk hoparlörden sınıfın içine kadar girdiğini bunun da gürültü kirliliğine örnek olduğunu söyleyerek iddiaları doğrulayarak başka bir ifadede bulunmadığını belirtti. 30 Mayıs’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iki müfettişi, soruşturma kapsamında bazı öğrencilerle görüşürken, Kaynarcalı’nın 17 Temmuz’da ise yazılı ifadesi alındı.

Soruşturmalar kapsamında hazırlanan raporda "Ezan çevre kirliliği yapıyor. Annelerinize söyleyin okula başörtülü gelmesin. Kırmızı şarap faydalıdır. Küçükken yatmadan önce annem bana yarım bardak şarap içirirdi. Abdest almadan namaz kılabilir, Kuran okuyabilirsiniz gibi ders konularıyla ilgili olmayan sözler söylediğiniz, derslere zamanında girip çıkmadığınız belirtilmektedir. 657 Devlet Memurları Kanunu’nun 125/C maddesi uyarınca 1/30 oranında aylık kesinti (45 YTL) cezası ile techiyeniz uygun görülmüştür" görüşlerine yer verildi.

63 KM UZAKTAKİ OKUL

Bu soruşturma raporunun ardından 5 Ekim’de, Öğretmenlerin Atama ve yer Değiştirilme Yönetmeliği gereğince görev yeri değiştirilen Kaynarcalı, evine 63 km uzaklıktaki Tuzla’nın Tepeören İlköğretim Okulu’na tayin edildi. Eğitim Sen 2 Nolu Şube’de yöneticilik yaptığı için, hem de okuldaki yolsuzlukları ortaya çıkardığı için kendisine bazı haksız suçlamalarının da yapıldığını savunan Kaynarcalı, "OKS sınavında okulumuzdaki görevli öğretmenlerle ilgili bir yolsuzluğu ortaya çıkardık. Bunu yazılı bir şekilde ilçe ve il milli eğitime bildirdik, bozuk hoparlörden okunan ezanın gürültü kirliliği yaptığını söylediğim gerekçesiyle sürüldüm. Ama iddia edilen diğer sözler bana ait değil. 19 yıldır devlet hizmetim var. Camilerle ya da dini görüşlerle de alıp veremediğim yok. Başka bir yorum yapmadım" dedi.
 

Orhan SAAT/İSTANBUL
13 Ekim 2007  - HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.