Öğretmene 'Kemalist' soruşturması

Öğretmene 'Kemalist' soruşturması

SELMA YİĞİTALP LİSESİ Öğretmene 'Kemalist' soruşturması Öğretmen Hülya Toker'in "Biz Kemalist öğretmenler olduğumuz...

A+A-

Öğretmene 'Kemalist' soruşturması SELMA YİĞİTALP LİSESİ

Öğretmene 'Kemalist' soruşturması

Öğretmen Hülya Toker'in "Biz Kemalist öğretmenler olduğumuz sürece bu rejim değişmeyecektir"... söylemi soruşturma konusu oldu.

İZMİR - "Biz Kemalist öğretmenler olduğumuz sürece bu rejim değişmeyecektir"... Bu söylem soruşturma konusu oldu. Selma Yiğitalp Lisesi Edebiyat Öğretmeni Hülya Toker 'in, "Ülkemiz nereye gidiyor" sorusunu yönelten öğrencisine verdiği bu yanıt nedeniyle sözlü savunmasının alındığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre Toker'e ders sırasında bir öğrencisi, son güncel olayları anımsatarak, "Ülkemiz nereye doğru gidiyor? Cumhuriyet rejimi değişecek mi" sorusunu yöneltti. Toker, öğrencisinin sorusuna, "Biz Kemalist öğretmenler bu kürsülerde olduğumuz sürece, Cumhuriyet rejimi değişmeyecektir" yanıtını verdi.

Konunun bir öğrenci velisi tarafından il milli eğitim müdürlüğüne iletilmesinin ardından Toker, Okul Müdürü İbrahim Yıldırım tarafından makamına çağrıldı. Hakkındaki şikâyetin gerekçesini soran Toker, müdürden "Hükümet aleyhinde konuşmalar yapıyormuşsun" yanıtını aldı.

'Baskı oluşturulmaya çılışılıyor'

Eğitim Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ali Rıza Özer , Toker üzerinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla baskı oluşturulmaya çalışıldığını söyleyerek, "Eğitim-Sen olarak laik, bilimsel, demokratik eğitimi savunan tüm meslektaşlarımızın yanındayız" dedi.

Toker'in, okul müdürlüğü tarafından sözlü savunmasının alınmasının ardından Selma Yiğitalp Lisesi'ne destek ziyaretine gittiklerini söyleyen Özer, şöyle dedi:

"Laikliği savunan öğretmenlere karşı yapılan baskılar yeni değil. Arkadaşımız Toker'in yaşadığı süreç bu tür baskıların son örneğidir. Toker, öğrencilerine Cumhuriyet rejiminin Atatürkçü öğretmenler olduğu sürece yıkılamayacağını söylemiş ve ardından, okul müdürlüğü tarafından sözlü savunması istenmiştir. Burada amaç hem laik, demokratik eğitimi savunan Toker'i yıldırmak ve benzer düşüncedeki öğretmenlere gözdağı vermektir."

Ali Rıza Özer, AKP iktidarının uyguladığı baskı yönteminin yeni olmadığını da vurgulayarak, "Kendi kadrolarını eğitimin her alanına etkin kılmak istiyorlar" diye konuştu.

OZAN YAYMAN / CUMHURİYET - 31 Mart 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.