Öğretmene soruşturma başlatıldı

Öğretmene soruşturma başlatıldı

Öğretmene soruşturma başlatıldıGeçtiğimiz hafta Kıraç Sonnur Yalnızoğlu İlköğretim Okulu’nda 6 D sınıfında ‘Alevi...

A+A-

Öğretmene soruşturma başlatıldıÖğretmene soruşturma başlatıldı

Geçtiğimiz hafta Kıraç Sonnur Yalnızoğlu İlköğretim Okulu’nda 6 D sınıfında ‘Alevi kim el kaldırsın, Müslüman kim el kaldırsın?’ diyen Öğretmen Kubilay Ö’ye velilerden büyük tepki geldi. Birçok veli soruşturma açılıp açılmadığını merak ediyor. Okul müdürü ise öğretmen hakkında soruşturma başlattıklarını ve 657. sayılı Devlet Memurluğu Kanunu’nca ceza verildiğini söyledi.

İsmini vermeyen bir veli, “Böyle bir şey nasıl olur, çocuklar arasında ayrımcılık körüklenmekte. Bu olayın teşhir edilmesi gerekiyor. Böyle öğretmen olmaz, hemen soruşturma açılmalı” dedi.

Bu olayı duyunca çok üzüldüğünü söyleyen Esnaf Hüseyin Kıçı, bu ülkede ayrımcılık yapmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek, bunu büyükten küçüğe hiçbirimiz izin vermeyeceğiz. Bu olayı kınıyorum ve olayın takipçisi olacağım” diye konuştu.

Dursun Yıldız, Türkiye’de din maskesi altında okullarda ve günlük hayatta Alevi öğrencilere dışlama tavrı, hareket, düşünce ve eylemleri kınadığını söyledi. “İyi bir inanç sahibi olabilmek için önce iyi bir insan olmayı başarabilmek gerekiyor” diyen Yıldız, Amasya’da, Esenyurt’ta, Kıraç’ta öğretmenler tarafından öğrencilere yapılan inanç baskısının insan hakları ile din ve vicdan özgürlüğüne aykırı olduğuna dikkat çekti. Yıldız, “Dünyada her ırk ve dinden insan bir arada yaşamaktadır ve insan olabilenler bunu başaracaktır” dedi. İsmini vermeyen başka bir veli de olayı duyduğunda yapılan ayrımın yanlış olduğunu belirterek, aynı toplumda Alevisi, Sünnisi ile hep beraber yaşadıklarını söyledi. “Benim çok iyi Alevi komşularım hep birlikte yaşıyoruz, bu ülke hepimizin. O zaman Alevi öğretmen de diğerlerine mi ayrımcılık yapsın. Çok saçma bir şey” diyerek oğlunu da müdürün çağırıp ifade yazdırıp imzalattığını ekledi.

Okul Müdürü Sait Özyurt, öğretmen hakkında soruşturma açıldığını ve 657 sayılı Devlet Memurluğu Yasası’nca ceza verildiğini söyledi. Ayrıca öğretmenin şu an tatilde olduğunu ve okulda olmadığını ifade etti.

İstanbul / EVRENSEL - 2 Şubat 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.