Öğretmeni için Hayatımı kabusa çevirdi şikâyeti

Öğretmeni için Hayatımı kabusa çevirdi şikâyeti

Öğretmeni için ‘Hayatımı kabusa çevirdi’ şikâyeti ESENYURT Ali Kul Lisesi’nde Edebiyat Öğretmeni Z.Y.’nin...

A+A-

Öğretmeni için Hayatımı kabusa çevirdi şikâyeti Öğretmeni için ‘Hayatımı kabusa çevirdi’ şikâyeti

ESENYURT Ali Kul Lisesi’nde Edebiyat Öğretmeni Z.Y.’nin Alevi öğrenciye şiddet uyguladığı iddia edildi. Lise 1. sınıf öğrencisi B.K., öğretmeninin “Bu sınıfta Alevi var mı?” diye sorduğunu, kendisi “Ben Aleviyim” yanıtı verince de “Öyleyse benden çekeceğin var” dediğini anlattı. B.K.’nın babası öğretmen hakkında İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulundu. Olayla ilgili iki müfettiş görevlendirildi.

HEP SIFIR VERİYOR

B.K.’nın (16) öğretmeni hakkında anlattıkları şöyle: “Ramazanda öğretmen bir kız öğrencinin yemek yediğini görünce, ‘Sen niçin oruç tutmuyorsun’ diye sordu. Arkadaşım ‘Öğretmenim hastayım’ dedi. Bunun üzerine öğretmen, ‘İçinizde Alevi var mı?’ diye sordu. Ayağa kalkıp ‘Ben Aleviyim’ dedim. ‘Siz Aleviler neden oruç tutmuyorsunuz? Senin benden çekeceğin var’ diye çıkıştı. O günden beri okul hayatım kabusa dönüştü. İki kez dayak yedim. Bir hafta boyunca okula gidemedim. Başka bir sınıfa geçmek istedim ama olmadı. Z.Y. durup dururken bana vuruyor. Önce bacağıma vurdu, önceki gün de karnıma vurdu. Yazılı sınavlardan sıfır verdi. Derslerin büyük bir bölümünde dinle ilgili söylemler anlatıyor.”

İsminin açıklanmasını istemeyen aynı okulun bir öğretmeni, “O olaydan haberimiz var. Daha kötü şeyler de yaşandı. Sorunlu bir öğretmen. Emekli olacağı için de okul yönetimi pek karışmıyor. Geldiği okullarda hep sorunlar yaşatmış. Biz de ona pek yaklaşmıyoruz” diye konuştu.

Z.Y. ise kendini şöyle savundu: “Ben öğrencilerimi tanımak istiyorum. Nereli olduklarını, mezheplerini bilmem lazım. Kimseyi aşağılamadım.”

Ercan ÖZTÜRK / İSTANBUL
AKŞAM - 29.11.2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.