Öğretmenim hacda

Öğretmenim hacda

Öğretmenim hacda Öğretmen 'Hastayım' diye rapor alıp hacca gidince edebiyat dersi boş geçtiANKARA- Polatlı Anadolu Lisesi'nde...

A+A-

Öğretmenim hacda Öğretmenim hacda

Öğretmen 'Hastayım' diye rapor alıp hacca gidince edebiyat dersi boş geçti

ANKARA- Polatlı Anadolu Lisesi'nde görevli edebiyat öğretmeni Adife Hasdoğan sağlık raporu alarak, hacca gitti. Öğretmenin hacca gitmesiyle öğrencilerin derslerinin boş geçtiği öne sürülürken eğitimciler, hac dönemlerinde isteyen öğretmenlerin ücretsiz izne ayrılarak bu ibadetlerini yerine getirebildiğini ancak rapor alınarak böyle bir yolculuğa çıkılmasının hem dini hem mesleki açıdan etik olmadığını söyledi.

Edebiyat öğretmeni Adife Hasdoğan, 11 Aralık'tan itibaren 35 günlük sıhhi izin alarak hacca gitti. Hasdoğan, sıhhi iznini yurtdışında geçirmek için de valilikten izin aldı. Edinilen bilgiye göre öğretmen Hasdoğan'ın sihhi izni 4 Ocak'a kadar devam ediyor. Hasdoğan 3 Ocak'ta hacdan dönüyor.

Öğrenci velileri, Adife Hasdoğan'ın sıhhi izinle hacca gitmesinin sekizinci sınıf öğrencilerinin edebiyat derslerinin yaklaşık iki hafta boyunca boş geçmesine neden olduğ öne sürüldü.

Nasıl rapor aldı

Öğretmenler, hac ibadetlerini ücretsiz izin alarak yerine getiriyor. Bu nedenle Hasdoğan'ın 'ibadetini' yerine getirmek için kullandığı yöntem etik dışı bulundu. Anadolu Eğitim Sen Genel Başkanı Cansel Güven, "Hastaysa nasıl hacca gidiyor, hasta değilse nasıl rapor alabiliyor?" diyerek tepki gösterdi. Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ise "Yasal olarak prosedüre uygun davranmış. Ancak bunu yapması, böyle bir dönemde bu kadar uzun süre bu gerekçeyle öğrencilerinden ayrı kalması etik değildir. Üstelik hak etmediği halde devletten maaş alarak hacca gitmek de ayrı bir çelişki doğuruyor" dedi.

AKP hükümetinin gelmesinin ardından benzer örneklerin arttığını anlatan Eğitim İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli ise şöyle konuştu: "Bu arkadaşlar bir de 35 gün hak etmediği halde devletten maaş alıyor. 35 gün öğrencilerini ihmal ediyor."

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta da olaydan haberi olmadığını ancak ortada etik dışı bir davranış, prosüdüre uygun olmayan bir tutum olduğunun tespit edilmesi halinde gerekenin yapılacağını söyledi.

Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Özdemir de Hasdoğan'ın hacca gidişini doğrulayarak, "Kendisi rapor almış ve daha sonra bu raporu sıhhi izne çevirmiştir. Valilikten de sıhhi iznini yurtdışında geçirmek için onay almış. Ortada bizi ilgilendiren bir sorun yok" açıklamasında bulundu. Öğrencilerin haftada 21 saat ders boşluğu yaşadığı iddialarını yalanlayan Özdemir, "Öğretmenin girmediği dersler, başka öğretmen arkadaşların yardımıyla dolduruldu" dedi.

Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Soma Anadolu Teknik ve Teknik Lise ve Anadolu Meslek Lisesi öğretmenlerinden İbrahim Taşdemir'in de heyet raporu alarak hacca gittiği iddia edildi. Öğretmenin yurtdışına çıktığına dair bağlı olduğu okula da bir beyanatta bulunmadığı öğrenildi.

BETÜL KOTAN
28 Aralık 2007 - RADİKAL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.