Öğretmenin İslam müfredatı

Öğretmenin İslam müfredatı

Öğretmenin İslam müfredatıArapça motiflerle süslü ders notlarıyla kültür ve ahlak bilgisi yerine İslam dersi veriyor.Ankara...

A+A-

Öğretmenin İslam müfredatıÖğretmenin İslam müfredatı

Arapça motiflerle süslü ders notlarıyla kültür ve ahlak bilgisi yerine İslam dersi veriyor.

Ankara Ahmet Haşim İlköğretim Okulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Süleyman Altuntaş, ilköğretim müfredatının dışına çıkarak kendi ders notlarını hazırladı. Altuntaş, Arapça motiflerle süslü ders notlarında dersi, kültür ve ahlak bilgisi yerine adeta İslam dersine çevirdi.

Ahmet Haşim İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmen Altuntaş, öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı dışına çıkarak "Din ve Ahlak-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Notları" hazırladı. "Kuran-ı Kerim'de Cennet ve Cehennem" , "Ramazan ve Oruç" , "Ahiret Hayatı ve Ahirete İman", "İlahiler" ve "Abdest" konularının ayet ve sureler eşliğinde işlendiği notlarda, cennetle ilgili olarak şunlar söyleniyor:

'Ceza yeri cehennem'

"Cennet sonsuz mutluluk kaynağıdır. Oraya sadece Allah'a, onun peygamberine, ahirete, meleklere, kıyamet gününe ve kadere inanan, hayırlı işler yapanlar girebileceklerdir. Cennet nimetleri, sınırsız ve doyumsuzdur. Orada hüzün ve sıkıntı olmayacaktır" deniliyor. Aynı notlarda cehennem konusunda da, "Cehennem Allah'a inanmayan, onun Kuran'ından ve emirlerinin doğuruluğundan şüphe eden, insanlara ve kendi nefislerine zarar verenler için hazırlanmış bir ceza yeridir" deniyor.

'Müslümanlık borcu'

Notların, "Varlıklar alemi" başlıklı bölümünde ise meleklerin özellikleri anlatılıyor. Bu bölümde, gazete ve televizyonlarda, meleklerle ilgili olarak çeşitli şekillere yer verilmesi eleştirilerek "Bu çizimler İslam inancının asla kabul etmeyeceği çizimlerdir. Çünkü meleklerin insana benzetilmesinin yanı sıra onlara erkeklik ve dişilik verilmesi de inancımıza aykırıdır. Bu resimler, Hıristiyan inancının ürünleridir" deniliyor.

"Ramazan ve Oruç" başlıklı bölümde ise, "Oruç canımızın istediği zaman tutacağımız, istemediği zaman tutmayacağımız bir ibadet değildir. Müslümanlık borcumuzdur" deniliyor.

FIRAT KOZOK / Cumhuriyet - 17 Aralık 2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.