Öğretmenlere Mevlitli Kutlama !

Öğretmenlere Mevlitli Kutlama !

Öğretmenlere Mevlitli Kutlama!ESKİŞEHİR / MERSİN / VANEskişehir’de 24 Kasım Öğretmenler günü için İl Milli Eğitim Müdürlüğünün...

A+A-

Öğretmenler GünüÖğretmenlere Mevlitli Kutlama!

ESKİŞEHİR / MERSİN / VAN

Eskişehir’de 24 Kasım Öğretmenler günü için İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği kutlama programında Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesi Uygulama Camisinde düzenlenecek Mevlit-i Şerifi Resmi program Davetiyesine koyması tepki yarattı.

Eğitim-İş sendikası Eskişehir İl Başkanı deniz Bilgin Kızılırmak, konu üzerine şunları söyledi: “Milli Eğitim Müdürlüğü bir devlet kurumudur, dolayısıyla her hangi bir dinsel etkinlik yapamaz. Eskişehir yerelinde yaşanan bu olay Milli Eğitim sisteminin ve bu sistemi yönetenlerin zihniyetleri in yansımasıdır. Eğitim-iş sendikası olarak yapılanlarla Türkiye’nin uluslaşma ve çağdaşlaşma hedefinden uzaklaştırıldığını, bu olumsuzlukların önüne geçmenin de uluslaşarak çağdaşlaşmadan yana olanların birliğinden geçtiğine inanıyoruz.”

Odatv.com - 23 Kasım 2010

Zorunlu mevlit davetine tepki

Erdemli Milli Eğitim Müdürü Doğru’nun tüm okullara gönderdiği bir yazıyla öğretmenler anısına camide okutulacak mevlite her okuldan öğretmenlerin en az yarısının katılmasını istediği belirtildi

Mersin Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Öğretmenler Günü nedeniyle yayımlanan yazı tartışmaya neden oldu. Müdür Hüseyin Doğru tarafından ilçedeki tüm okullara gönderilen yazıda, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla vefat eden öğretmenler anısına camide mevlit okutulacağı kaydedildi. Yazının, müdürlükler tarafında öğretmenlere imza karşılığı duyurulması ve her okuldan öğretmenlerin en az yarısının mevlite katılması istendi.  Yazıda, şunlar kaydedildi: “24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle, 23 Kasım 2010 Salı günü yatsı namazını müteakip ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenler anısına Ulu Camii’de mevlit okunacaktır. Mevlite tüm okul müdürleri ve idarecilerimiz katılacaklardır. Ayrıca okul müdürlüklerince öğretmenlere imza karşılığı duyurularak öğretmen sayısına göre en az yarısının katılımının sağlanmasını önemle rica ederim.”

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli ise yazıya tepki göstererek, “Hiçbir kamu görevlisi dini etkinliklere katılmaya zorlanamaz. Ölen öğretmenlerin manevi şahsiyetinin dini istismar konusu yapılmasını şiddetle kınıyoruz” dedi.

Eğitimin dinselleştirildiğini savunan Adıbelli, şöyle konuştu: “Resmi eğitim kurumlarını, dini eğitim veren kurumlara dönüştürmeye çalışan bakanlığa bağlı dinci kadrolar, şimdi de Öğretmenler Günü’ne devlet baskısı yoluyla dinsel kimlik kazandırmaya çalışmaktalar. Bu girişimin, tartışmasız biçimde suç oluşturduğu ve dini etkinlik için devlet bütçesinden yapılacak her kuruşun girişimi yapanlardan alınması gerekliliği hukuki bir gerçektir. ”

‘Mevlite çağrı bir dayatmadır’

Adıbelli, “Mevlit okutma etkinliğinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hem de bir zorlama ve dayatma ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılması dikkati çekicidir. Dini istismar konusu yapılmasını kınıyoruz” dedi.

Milliyet - BAHAR ATAKAN - Ankara - 23 Kasım 2010

Erciş Belediyesi'nden Öğretmenler İçin Moral Gecesi

Van'ın Erciş Belediye Başkanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilçede görev yapan öğretmenler onuruna moral gecesi düzenlendi.

Kardelen Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen yemekli müzikli moral gecesinde bir konuşma yapan Erciş İlçe Milli Eğitim Vekili Ahmet Erdoğan, meslektaşlarının gününü kutladı. Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci'nin her zaman eğitimin yanında yer aldığını söyleyen Erdoğan, belediye başkanının öğretmenlere değer verdiğini bir kez daha gösterdiğini belirterek, "Erciş İlçe Milli Eğitim camiası adına sayın belediye başkanımıza bu nazik davranışından ötürü şükranlarımızı sunar, katılımınızdan dolayı herkese teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftçi ise, yedi yıldır belediye olarak Öğretmenler Günü'nde etkinlik yaptıklarını belirterek, ellerinden geldiği imkanlar dahilinde birkaç saatte olsa öğretmenlerle birlikte olmanın mutluğunu yaşadıklarını söyledi. Öğretmenlerin sadece 24 Kasım'da hatırlanmaması gerektiğini belirten Çiftci, "Hayatın her alanında her şeyin eğitimden geçtiğini, eğitimli toplumların başarılı olduğunu, bunun da temel anahtarının eğitimciler olduğunu çok iyi bilmekteyiz. İnşallah umut ediyorum bundan sonraki zaman dilimde siz öğretmenlerimizi her zaman hatırlamak, her yönü ile ülkemizde hak ettiği yere geldikleri günlerde inşallah olacaktır diyorum. Gerek ekonomik anlamda mesleklerinin gereği olarak, gerekse sosyal hayatlarında daha fazla yer alacaklarına inanıyorum. Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler Günü'nüzü tebrik ediyor, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu arada, emekli öğretmenlerimize de yaşamlarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Erciş Kaymakamı Ramazan Fani ise, belediye başkanının geleneksel hale getirdiği bu etkinlikten ötürü kendisine teşekkür ederken, öğretmenlerin de gününü kutladı.

Yemek ikramının ardından öğretmenler müzik eşliğinde halay çekerek doyasıya eğlendi. Erciş Belediye Başkanlığı tarafından öğretmenler onuruna verilen yemeğe Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, Erciş Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Şengül, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Erdoğan, şube müdürleri Mehmet İşleyen, Kurbani Özdaş ve Fesih Yıldız, kamu kurum amirleri ile çok sayıda öğretmen katıldı.

Öte yandan, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da ebediyette intikal etmiş öğretmenler anısına Merkez Kara Yusuf Paşa Camisi'nde mevlit okutulmuştu. 

Birincikuvvet.com - İHA - 25 Kasım 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.