Öğretmenlere sicil notu cezası

Öğretmenlere sicil notu cezası

Öğretmenlere sicil notu cezası Eğitim-Sen'e 10 Kasım etkinliğinin yalnızca bir okulda yapıldığını bildirmişlerdi 10 Kasım etkinliğinin yalnızca...

A+A-

Öğretmenlere sicil notu cezası Öğretmenlere sicil notu cezası

Eğitim-Sen'e 10 Kasım etkinliğinin yalnızca bir okulda yapıldığını bildirmişlerdi

10 Kasım etkinliğinin yalnızca bir okulda yapdığını bildiren öğretmenlerin sicil notunun düşürülmesi yargıya taşındı. CHP Milletvekili İsa Gök ise olayla ilgili bir soru önergesi verdi.

MERSİN - Mersin'in Aydıncık ilçesinde, 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinliklerinin kaymakamlığın yazısı üzerine sadece bir okulda yapıldığını Eğitim-Sen'e bildiren öğretmenlerin sicil notları "amirlere saygısızlık" yaptıkları gerekçesiyle düşürüldü. Eğitim-Sen konuyu yargıya taşırken, CHP milletvekili İsa Gök de, yaşanan olayı bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Mersin'in Aydıncık ilçeasi Kaymakamlığı, geçen kasım ayında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda, Atatürk'ü anma etkinliklerinin sadece Fatih İlköğretim Okulu'nda yapılacağını, diğer okullardan görevlendirilecek öğretmenlerin de Fatih İlköğretim Okulu'nda hazır bulunması gerektiğini bildirdi.

Aydıncık Kaymakamı Erol Rüstemoğlu imzasıyla yayımlanan yazı üzerine, 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri sadece Fatih İlköğretim Okulu'nda yapıldı, etkinliğe çok az sayıda öğrenci ile öğretmen katıldı.

Durumdan rahatsızlık duyan Aydıncık İlköğretim Okulu'nda görevli bir grup öğretmen, konuyu Eğitim-Sen'e bildirdi. CHP Mersin Milletvekili İsa Gök de TBMM'ye bir soru önergesi verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlatarak iki müfettiş görevlendirdi.

Önergeye yanıt

Aydıncık İlköğretim Okulu'nda görevli 10 öğretmen, soruşturmayı yürüten müfettişlere, Atatürk'ü anma etkinliklerinin sadece Fatih İlköğretim Okulu'nda yapıldığını, okul müdürlüğünü vekâleten yürüten Ayhan Bağdemir' in kendilerine "Törene gelmenize gerek yok" dediğini, kaymakamlığın, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğine katılımı ise tüm öğretmenler için mecbur tuttuğunu ifade ettiler.

Bakanlık'tan savunma

Milli Eğitim Bakanlığı, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök'ün soru önergesine verdiği yanıtta, Atatürk'ü anma etkinliklerinin ilçedeki tüm okullarda yapıldığını savundu, kaymakamlığın ilgili yazısından ise söz etmedi. Soruşturma geçiren Aydıncık İlköğretim Okulu Müdür Vekili Ayhan Bağdemir , kendisi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aleyhine ifade veren 10 öğretmenin sicil notlarını "amire saygısızlık" gerekçesiyle 90'dan 70'e düşürdü.

Eğitim-Sen Aydıncık Temsilcisi Veli Akbayır , öğretmenlerin sicil notlarının soruşturmanın sürdüğü aralık ayında verildiğine dikkat çekerek " Konuyla ilgili olarak Kaymakamlık ile görüştük, öğretmen arkadaşlarımızın onurunun zedelendiğini belirttik. Ayrıca sendikamız kanalıyla yargıya başvurduk" dedi. Gelişmeler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanıtlaması istemiyle ikinci bir soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, "Bakanlığınızca, emin olunmadığı halde niçin etkinliklerin tüm okullarda yapıldığına dair yanıltıcı beyanda bulunulmuştur? Törenin yapılmadığını belirten öğretmenlerin tümünün sicil notlarının düşük olması tesadüf müdür? Bakanlığınız, öğretmenlerimize yönelik baskılara, okuldaki eğitim-öğretime de yansıyan huzursuzluklara karşı nasıl tedbir alacaktır" diye sordu.

ABİDİN YAĞMUR  / CUMHURİYET - 7 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.