Oğul Gökçek seçim gezilerine Alevilerden başladı

Oğul Gökçek seçim gezilerine Alevilerden başladı

Oğul Gökçek seçim gezilerine Alevilerden başladı         Büyükşehir Belediye Başkanı Melih...

A+A-

Oğul Gökçek seçim gezilerine Alevilerden başladı        Oğul Gökçek seçim gezilerine Alevilerden başladı       
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Çankaya Belediye Başkanlığı'na hazırlanan 25 yaşındaki oğlu Osman Gökçek, lobi faaliyetlerini Cem Vakfı'nı ziyaret ederek sürdürdü.

 
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Çankaya Belediye Başkanlığı'na hazırlanan 25 yaşındaki oğlu Osman Gökçek, lobi faaliyetlerini sürdürüyor.

İki hafta önce yabancı temsilciliklere özgeçmiş bilgisini içeren broşürler dağıttıran Osman Gökçek, şimdi de sivil toplum örgütlerini ziyaret ediyor. Sivil toplum örgütleriyle muhataplık ilişkisi kurabilmek amacıyla Çankaya Gönüllüleri Derneği kuran ve bu derneğin başkanlığına getirilen Osman Gökçek, Alevilerden de destek arayışına çıktı. Çankaya Gönüllüleri Derneği Başkanı Osman Gökçek, Cem Vakfı Ankara Şubesi'ni ziyaret etti.

Ziyarette Çankaya bölgesine ilişkin görüşlerini anlatan Osman Gökçek, ilçede yapılması gerektiğine inandığı çalışmalarla ilgili düşüncelerini dile getirdi.Cem Vakfı Ankara Şube Başkanı İlhami Bilici ise kendilerinin ''hizmet edecek kim ise onun arkasında olacaklarını'' söyledi.

Sabıkalı aday

1983 yılında Ankara’da doğan Osman Gökçek, Samanyolu Koleji’nde okudu ve Başkent Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümünden mezun oldu. Başkent Gençlik Federasyonu’nu kurdu. Kamuoyu Osman Gökçek'i, Sivas’lı gazeteci Sirer Doğan’a yönelik ‘’Kılıç olayı’’ ile tanıdı. 2005 yılında Sirer Doğan ve çocuklarını dövüp yaraladıkları gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandı. Çıkan kavgada Osman Gökçek, elindeki kılıç benzeri bıçağı sallayıp ruhsatlı tabanca ile havaya ateş etmiş ve 17 ay hapse mahkum edilmiş, ancak ceza paraya çevrilmişti. Gökçek’in olayda kullandığı ‘’Ejderha başlı ve yılan motifli 27.5 santimetre uzunluğundaki'' kılıcın, 6136 sayili Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanuna aykırı ve ‘’Vahim nitelikli’’ olduğu belirlenmişti.

Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi Osman Gökçek’i ‘’Yaralama ve yasak nitelikli kılıç taşıma’’ suçlarından 17 ay hapis cezasına çarptırmış ve bu ceza 10 bin 200 YTL adli para cezasına çevrilmişti. Aynı olaya karışan Ahmet Gökçek de, 12 ay hapisle cezalandırılmış ve cezası 7 bin 200'er YTL adli para cezasına çevrilmişti. Gökçek kardeşler, 14 Eylül 2005'te trafikte yol verme yüzünden Sirer Doğan ve ailesi ile tartışmış ve kavga çıkmıştı. Doğan ailesi, Gökçek kardeşlerin kılıçla kendilerine saldırıp darp ettikleri gerekçesiyle şikayetçi olmuşlardı.

Kelime ATA / HABERCEK.COM
07 Ağustos 2008
http://www.habercek.com/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.