Öker: Alevileri Alevilerle vuracaklar

Öker: Alevileri Alevilerle vuracaklar

Öker: Alevileri Alevilerle vuracaklarTurgut Öker, Devlet Bakanı Faruk Çelik’in alevi kurumları ile ilgili söyledikleri için...

A+A-

Öker: Alevileri Alevilerle vuracaklarÖker: Alevileri Alevilerle vuracaklar

Turgut Öker, Devlet Bakanı Faruk Çelik’in alevi kurumları ile ilgili söyledikleri için Gazete YOL’a yaptığı açıklamada: “Para ile mevki ile teslim alacakları Alevileri, maşa olarak kullanmak istiyorlar.”dedi

AABK Genel Başkanı Turgut Öker, Devlet Bakanı Faruk çelik’in açıklamalarına tepki gösterdi. “Alevileri Alevilerle vuracaklar.” diyen, AABK Genel Başkanı  Turgut Öker, “Alevi dedelere talimatı biz vereceğiz deseler, kabul görmeyeceğini biliyorlar. Onun için aleviler adına konuşacak maşalar arıyorlar. Alevileri kendi işleri için kullanacaklar.” dedi.
 
Öker, AKP’nin asimilasyondan vazgeçmediğini ifade ederek, bu söylenen ve yapılmak istenenlerinde, sürecin bir parçası olduğunu söyledi.

AABK Genel Başkanı Turgut Öker, Gazete YOL’a yaptığı açıklamada, AKP’nin Alevi kurumlarının, AKP politikaları karşısında karşı duruşlarını, dik duruşlarını içlerine sindiremediklerini ve bu kurumları alevi kamuoyunda küçük düşürmek için aşağılayacı bir dil kullandıklarını dile getirdi.
 
Kendi yapacakları için zemin hazırlamaya çalışıyorlar.” diyen Öker, AKP’nin asıl istediğinin, Sünnilerin bin yıllık talepleri olan politikalar olduğunu ve Alevilerin asimilasyonunu istediklerini, bu nedenle de; Alevi toplumu adına hareket eden alevi kurumlarını, AKP’nin pasifize etmeye çalıştığını iddia etti.
 
Turgut Öker: “Aleviliği sünnilik gibi örgütlemeye çalışıyorlar. Mezhepler genel müdürlüğü ile maaşlı dedeler ortaya çıkaracaklar. Binlerce yıldır yapamadıklarını, parayla, pulla, mevki ile yapmak istiyorlar. Alevilerin bu tuzağa düşmemesi gerek.” dedi.
 
Öker, Aleviliğin diyanetin içerisinde yer alamayacağını, Aleviliğin devlet inancı olmadığını söyledi.
 
AABK Genel Başkanı Turgut Öker: “Katliamlarla binlerce yıldır teslim alamadıkları alevileri, hızır paşalarla teslim almaya çalışıyorlar. Aleviler uyanık olmalı.” dedi

Vedat KARA / Gazete YOL - 28 Eylül 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.