Öker: Beni partiler değil, Aleviler ilgilendirir

Öker: Beni partiler değil, Aleviler ilgilendirir

Öker: Beni partiler değil, Aleviler ilgilendirirAvrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, 12 Haziran seçimlerinde,...

A+A-

Öker: Beni partiler değil, Aleviler ilgilendirirÖker: Beni partiler değil, Aleviler ilgilendirir

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, 12 Haziran seçimlerinde, Genel Başkanları Turgut Öker'i, İstanbul'dan Bağımsız Milletvekili Adayı olarak açıkladı. "CHP'nin oyları bölünüyor" eleştirilerine yanıt veren Öker, "Beni partilerin nasıl etkileneceği değil, Alevilerin geleceği ilgilendirmekte" dedi.

İSTANBUL- Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) ve Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), Genel Başkanları Turgut Öker'in 12 Haziran 2011'de yapılacak seçimlerde İstanbul 1. Bölgeden Bağımsız Milletvekili Adayı olmasına karar verdi.

Bu kararın ardından bazı kesimlerden "CHP'nin oyları etkilenecek" eleştirileri gelirken, Öker "Benim kutsallığım Alevi davasıdır. O yüzden beni partilerin nasıl etkileneceği değil, Alevilerin geleceği ilgilendirmekte" dedi.

Adaylık nedeni ve eleştirilere ilişkin yazılı açıklama yapan Turgut Öker, "Ülkemizde egemen olan siyasi zihniyet ve siyaset kurumlarının birçoğu halen Alevilerin hak ve talepleri konusunda dilsiz, çözümsüz ve ürkektir. Siyasi partilerin çoğu, nüfusun dörtte birini oluşturan Alevilerin çözüm bekleyen sorunları karşında genellikle ayrımcılık yapmakta ve politikalarını ise çoğunluk inancı olan devlet Sünniliğine göre şekillendirmektedir. Seçim bildirgelerinde ve parti programlarında Alevilerin hak ve talepleri yoktur" dedi.

ADAYLIK ALEVİLERE ÇOK GÖRÜLMEMELİ

Adaylığının CHP'den oy çalabileceği yönündeki eleştirileri yanıtlayan Öker, bağımsız aday olmasının, kimsenin oyunu bölmek gibi bir anlam taşımadığını belirtti. "Benim kutsallığım Alevi davasıdır. O yüzden beni partilerin nasıl etkileneceği değil, Alevilerin geleceği ilgilendirmekte" diyen Öker, açıklamasına şöyle devam etti: "Alevilik kendini korumalıdır. Başka siyasi partileri düşünmeden önce, Aleviliğin geleceğini düşünmeliyiz. Aleviler bir siyasi partiye dayanmadan politika üretebilmeyi başarmak zorundadır. Alevilerin dostları olduğunu söyleyenler, bağımsız bir milletvekilliğini Alevilere çok görmemelidir. İstanbul 1. Bölgede, Alevi hak ve taleplerini onaylayanların desteğini istiyoruz. Diğer bölge ve illerde, Alevilerin ve tüm demokrasi güçlerinin oylarını AKP karşısındaki sol ve sosyal demokrat muhalefet partilerine verilmesi talep edilecektir" dedi.

Alevilerin bağımsız bir örgütlenmeyle başarıya ulaşabileceğine olan inancını ifade eden Turgut Öker, yarattıkları örgütlenmelerin de siyasi partiler üstü bir örgütlenme olduğunu ifade etti. Öker, bağımsız aday olmasının nedenini şöyle açıkladı: "Ben bugüne kadar yürüttüğüm mücadelenin doğal devamlılığını tercih ettim. Doğal devamlılık da, örgütlenme nasıl partiler üstüyse siyasetteki yerimiz de partiler üstü olmalı diye düşünüyorum."

ALEVİLERİN TALEPLERİ İÇİN

Bir partinin 'arka bahçesi' gibi görünen Alevilik'in toplumun bütününü etkileme şansının olmadığını belirten Öker, adaylığının AABK'nin kararı olduğuna dikkat çekti. Bu açıdan adaylığının sembolik olduğunu vurgulayan Öker, seçim kampanyasını da Alevilerin talepleri ve Alevilik mücadelesi üzerinden yürüteceğini açıkladı.

Öker, AKP Hükümetinin Alevilerin sorunlarına yönelik tutumunu da eleştirdi, şöyle dedi: "Önümüzdeki süreçte gerçekten Türkiye'yi bekleyen ciddi tehlikeler olduğu gibi, Alevileri de daha ciddi tehlikeler bekliyor. AKP'nin üçüncü dönemdeki iktidarı en çok Aleviler'i ve sosyalistleri vuracaktır. En çok baskısını Aleviler sosyalistler ve devrimciler üzerinde hissettirecektir. O güçleri bugüne kadar teslim alamadığı için Türkiye genelinde AKP'nin bu faşizan baskıları karşısında can güvenliği olan insanları baskılara maruz kalan insanları kollamak, korumak, onların yanında olmak belki daha yaşamsal olacak."

Etkin Haber Ajansı / 25 Mart 2011 Cuma

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.