Öker'den AKP Adaylığı Haberine Sert Tepki

Öker'den AKP Adaylığı Haberine Sert Tepki

Öker'den AKP Adaylığı Haberine Sert TepkiAlevi Haber'nın Turktıme internet haber sitesinden alıntılayarak yayınladığı "AKP, CHP'yi...

A+A-

Öker'den AKP Adaylığı Haberine Sert TepkiÖker'den AKP Adaylığı Haberine Sert Tepki

Alevi Haber'nın Turktıme internet haber sitesinden alıntılayarak yayınladığı "AKP, CHP'yi Kiminle Vurmak İstiyor!" başlıklı habere Turgut Öker'den sert tepki geldi.

AKP’den aday olacağı yönündeki haber üzerine bir açıklama yapan AABK Genel Başkanı Turgut Öker, “Ben 8 yıllık AKP iktidarında hep, ‘bunlar zamane yezididir’ dedim. Bunca yıllık mücadale geçmişime bakmadan, yada bir kenara koyarak, benim AKP’den aday olacağımı söyleyen, yazanlarda en az AKP kadar zamane yezididir.” dedi.

AABK Genel Başkanı Turgut Öker, Turktıme ve Alevi Haber sitelerinde “AKP, ‘Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin’i Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Turgut Öker ve İstanbul Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Burhanettin Yılmaz ile vurmaya hazırlanıyor.” Şeklinde yayınlanan habere sert tepki gösterdi.

Bunca yıllık mücadele çizgim arkamda dururken, benim AKP’den aday olacağımı yada olabileceğimi düşünen alevi camiasından birileri varsa benim o insanlarla işim olmaz diyen Öker, “Dün sivasın katilleri bunlardır dediğimiz bir siyasi partide, milletvekili olmak, insanlıktan çıkmakla eşdeğerdir.”dedi.
 
Bırakın son 30 yıllık mücadele çizgimi, son sekiz yıllık AKP iktidarında söylediklerim ortada. Reha Çamuroğlu AKP’den aday olduğunda, ‘AKP’den aday olan aleviler insan bile değildir dedim.’ Daha o sözlerim ortada! Şimdi bunlar dururken, benim AKP’den aday olacağımı hangi alevi söyleyebilir. Bunu ancak, ya alevi dünyasını hiç bilmeyen biri, yada küçük hesaplar peşinde olan, kendisini alevi sanan zamane yezidleri söyleyebilir.” diyen Öker, Alevilerin bu yezidlere cevabını vereceğini söyledi.
 
İstanbul 1. Bölgeden Bağımsız Milletvekili adayı olan Turgut Öker, bu tür haberlerin manipüle haberler olduğuna değinerek, birilerinin kendini yıpratmak için bu tür yöntemler kullanma peşinde olduğunu söyledi.
 
Haberde adı geçen İstanbul Dernekler Federasyonu Genel başkanı Burhanettin Yılmaz ise, kendisinin yirmi yıldır CHP’de siyaset yaptığını, CHP’den aday adaylığını açıkladığını, buna rağmen bu haberin çıkmasını, ancak birilerinin marifeti olabileceğini söyledi.

Gazeteyol - 13 Mart 2011 Pazar

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.