Öker’e 8 bin 500 TL para cezası verildi

Öker’e 8 bin 500 TL para cezası verildi

AABK Onursal Başkanı Turgut Öker bugün yine adliyedeydi. 'Hitler Yahudiler için ne ifade ediyorsa, Yavuz Sultan Selim de Aleviler için aynı şeyi ifade ediyor' sözlerinden dolayı yargı

A+A-

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Onursal Başkanı Turgut Öker ‘Hitler Yahudiler için ne ifade ediyorsa, Yavuz Sultan Selim de Aleviler için aynı şeyi ifade ediyor’ sözlerinden dolayı bugün Kartal’da bulunan İstanbul Anadolu Adliyesi’nde hakim karşısına çıktı.

Türkiye’den ve Avrupa’dan gelen Alevi kurum temsilcileri ile HDP milletvekilleri Zeynel Özen, Tülay Hatimoğulları ve Musa Piroğlu da Öker’e destek için duruşmayı izledi.

Duruşma kısa sürerken, Öker’e 8 bin 500 TL para cezası verildi.

“20 MİLYON ALEVİNİN FERYADINI SUÇ OLARAK NİTELEMEK KABUL EDİLEMEZ”

Turgut Öker, duruşmada yaptığı savunmada Alevilerin hiçbir kamu alanında hak ve özgürlüğe sahip olmadığını vurguladı ve  “Tüm bu sorunlardan ötürü örgütlenmiş bir Alevi kurumunun başındaydım ve tabii ki Alevilerin bu sorunlarını dile getirmek benim görevim. Tüm 20 milyon Alevinin feryadını suç olarak nitelemek kabul edilemez” dedi.

Geçen haftalarda da AABK Onursal Başkanı Turgut Öker hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla 11 ay 20 gün hapis cezası verilmiş, mahkeme, hapis cezasını para cezasına çevirerek, Öker hakkındaki yurt dışı yasağını kaldırmıştı.

PİRHA/ İSTANBUL

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.