Okmeydanı Maraş'ı unutmadı

Okmeydanı Maraş'ı unutmadı

Okmeydanı Maraş'ı unutmadı Okmeydanı halkı Maraş katliamının 31. yılında bir eylem yaparak Maraş Katliamı'nı unutmadığını ve unutturmayacağını...

A+A-

Okmeydanı Maraş'ı unutmadıOkmeydanı Maraş'ı unutmadı

Okmeydanı halkı Maraş katliamının 31. yılında bir eylem yaparak Maraş Katliamı'nı unutmadığını ve unutturmayacağını gösterdi.

Okmeydanı Halkevi'nin 25 Aralık Cuma günü düzenlediği eylemde yaklaşık 120 kişi saat 19.00'da Halkevi önünde topandı. Yürüyüş boyunca "Maraş'ı unutmadık,unutturmayacağız" yazılı pankart, döviz ve flamalar taşındı. Semt sakinleri alkışlarla yürüyüşe destek verdi.

Yürüyüş boyunca "Faşizme Karşı Omuz Omuza, Maraş'ı Unutma Unutturma ve Yaşasın Halkların Kardeşliği" sloganları atıldı. Yürüyüşçüler sırasıyla Sibel Yalçın Parkı, Kuzey Sokak, Anadolu Işıkları güzergahında yürüyerek Mahmut Şevket Paşa Sağlık Ocağı önüne geldi. Burada Maraş katliamında yaşamını yitirenler için saygı duruşunun ardından basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında hükümetin gündemi olan "açılım" süreci eleştirildi.Maraş katliamı sanıklarından Ökkeş Kenger'in Alevi Çalıştayı'na çağırılmasının ve hapishanelerdeki Kürt çocuklarının durumu hatırlatıldı. Alevi ve Kürt açılımlarının sahteliğine ve samimiyetsizliğine karşı inadına barışın ve inadına kardeşliğin savunulacağı dile getirildi.

Basın açıklamasından sonra sloganlarla Halkevi'ne yüründü ve eylem sonlandırıldı.

Okmeydanı'nın Sesi - Sendika.org - 26 Aralık 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.