Okul değil şeriat sitesi

Okul değil şeriat sitesi

Okul değil şeriat sitesi Şanlıurfa Viranşehir Lisesi'nin internet sitesinden seçmece kitaplar: İla-yı Kelimetullah Ve Cihat, Kulluğum Sultanlığımdır,...

A+A-

Okul değil şeriat sitesi Okul değil şeriat sitesi

Şanlıurfa Viranşehir Lisesi'nin internet sitesinden seçmece kitaplar: İla-yı Kelimetullah Ve Cihat, Kulluğum Sultanlığımdır, Tefsirde İsrailiyyat, Lemezat-ı Hulviyye, Tasavvuf Yolunda Manevi Cihat

ANKARA - Şanlıurfa Viranşehir Lisesi'nin internet sitesi, içeriği ile şeriatçı yayın organlarını aratmıyor. Sitede, Seyyid Kutub ve Fethullah Gülen 'in kitap tanıtımları ve sözleri yer alıyor.

Şanlıurfa Viranşehir Lisesi'nin resmi internet sitesi, milli eğitimin geldiği noktayı tüm netliğiyle gözler önüne seriyor. http://viransehirlisesi.meb.k12.tr/İnternet adresli sitenin "Kitap Özetleri" başlıklı bölümünde, Seyyid Kutub, Fethullah Gülen, Mehmet Kırkıncı, İmam Gazali, Ebu Nasr Serrac Tusi başta olmak üzere dini görüşleriyle tanınan birçok isme ait kitapların özetleri yer alıyor. Sitede, Necip Fazıl Kısakürek ve Mustafa İslamoğlu 'nun şiirleri de dikkat çekiyor. Kitap özetleri, "Psiko-Sosyal ve Metafizik" , "Din" , "Kuran ve Hadis" ve "Tasavvuf" başlıkları altında verilen sitede yer alan bazı din kitapları şöyle:

Ana Hatlarıyla İslam Felsefesi, İslami Bilimde Metodoloji Sorunu, İslam Devlet Felsefesi, İslam Hukukunda Hısımlık Nafakası, Kader Nedir?, Kulluğum Sultanlığımdır, Mekke Resullerin Yolu, Mevcut Kaynaklara Göre Hıristiyanlık, Mezhepler Nasıl Ortaya Çıktı, Mitoloji, Kitab-ı Mukaddes ve Kuran-ı Kerim, Müslüman Olmam Neyi Gerektirir, Müslümanların İhtilaf Etmesinin Sebebleri, İslamda Zaman Tanzimi, Yoldaki İşaretler.

Aynı sitede 23 tane hadis ve tasavvuf kitabına da yer veriliyor. Bu kitaplar da şöyle sıralanıyor: Kuran-ı Kerim ve Kuran İlimlerine Giriş, Kuran'da Dua, Kuran'da Edebi Tasvir, Kuran-ı Kerim Bilgileri, Kuran'ın İkna Hususiyeti, Tefsirde İsrailiyyat, Ana Hatlarıyla Hadis, Hadislerde Fitne , Hadislerle Gerçekler, Resulullah'ın Diplomatik Münasebetleri, Tevrat ve İncil'e Göre Hz. Muhammed (A.S.), Tasavvufun Esasları (Avarif-ul Mearif), El Munkızu Mided Dalal, İlim, Amel Seyru Suluk, İslam Tasavvufu, İslam Tasavvufunun Meseleleri, Lemezat-ı Hulviyye, Sülemi ve Tasavvufi Tefsiri, Tasavvuf ve Tarikatler, Tasavvuf Yolunda Manevi Cihat.

FIRAT KOZOK / CUMHURİYET - 3 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.