Okula 'Hacı Bektaş Veli' adı verildi, yardımlar çığ gibi büyüdü

Okula 'Hacı Bektaş Veli' adı verildi, yardımlar çığ gibi büyüdü

Okula 'Hacı Bektaş Veli' adı verildi, yardımlar çığ gibi büyüdüKahramanmaraş'ta Alevilerin yoğun olarak yaşadığı...

A+A-

Okula 'Hacı Bektaş Veli' adı verildi, yardımlar çığ gibi büyüdüOkula 'Hacı Bektaş Veli' adı verildi, yardımlar çığ gibi büyüdü

Kahramanmaraş'ta Alevilerin yoğun olarak yaşadığı ilçelerden birisi olan Elbistan'da yaptırılan ilköğretim okuluna "Hacı Bektaş Veli" adının verilmesi büyük sevinç yarattı. Örneğine pek rastlanmayan bu gelişme Alevi vatandaşlar arasında mutluluk ve memnuniyetle karşılanırken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valililiğin bu jesti karşılıksız kalmadı. Hacı Bektaş Veli İlköğretim Okulu velilerinde desteğiyle çok kısa bir sürede tamamlanarak hizmet vermeye başladı.

Hacı Bektaş Veli” adının verilmesinin ardından Cumhuriyet mahallesindeki yeni ilköğretim okuluna yardımlar çığ gibi büyüyor

Elbistan Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarının yanı sıra Cumhuriyet Mahallesi sakinleri ile yardımseverlerin büyük ilgi gösterdiği okula özellikle büyük düşünür “Hacı Bektaş Veli” adının verilmesinin ardından yardımlar bu jest karşısında daha büyük anlam kazandı.

Elbistan’ın sevilen ve saygın iş adamlarından İbrahim Türk, “Eğitimin her alanında destek adına varız. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıkmak bizlerin boynunun borcudur” düşünceleri ile yeni okula bir Atatürk büstü yaptırdı. Okulun kurucu müdürü Faik Türk’ün çok çalışkan ve başarılı bir yönetici olduğunu, girişkenliği ve çabaları ile Hacı Bektaş Veli İlköğretim Okuluna çok büyük katkıları olduğunu ifade eden İş Adamı İbrahim Türk, “Sayın hocam okulumuzun eksikliğinin giderilmesi konusunda yaptığımız istişarelerde okula Atatürk büstü yapılması konusunda yardımcı olabileceğimi söyledim.

Okula 'Hacı Bektaş Veli' adı verildi, yardımlar çığ gibi büyüdüEğitim adına yapılacak olan her girişimde yer almak bizlerin boynunun borcudur. Büyük Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetine ve milli eğitime el birliği ile sahip çıkmalıyız. Eğitimsizlik ve eğitimden mahrum kalmak cehaletin ve yok oluşun başlangıcıdır. Eğitime destek adına her alanda gücümüz ölçüsünde elbette varız” dedi. Cumhuriyet Mahallesine yaptırılan ve adına “Hacı Bektaş Veli İlköğretim Okulu” verilmesini son derece doğru, isabetli ve olumlu bir karar olduğunu sözlerine ekleyen İbrahim Türk, “Yardım ve destek adına ne yapabileceğimi düşündüğümde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büstünün insan ve hayırsever olarak kendime düşen görev olarak üstlendim.

Okulumuza büyük düşünür, büyük insan, büyük değer Hacı Bektaş Veli’nin adının verilmesi çok anlamlıdır. İsimler Mevlana, Ahmet Yesevi, Yunus Emre olabilir. Önemli ve gerçek olan bizim değerlerimize yine bizlerin el ve gönül birliği içinde sahip çıkarak o güzellikleri hep beraber paylaşmaktır” şeklinde konuştu. Hacı Bektaş Veli İlköğretim Okuluna vatandaş ve hayırsever insan olarak sahip çıkılmasının, öğrenci velilerinin, öğrencilerin ve mahalle sakinleri ile destek verenlerin güzel bir birliktelik sergilediklerine değinen iş adamı İbrahim Türk, “En büyük ve en çok kötülük cahillikten gelir.

Eğitim tüm kötülüklerin ve cehaletin üstesinden gelir. Okulumuza maddi ve manevi olarak ne gibi desteğimiz gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bu önemli ve anlamlı eğitim yuvasına sahip çıkacağız” dedi. Elbistan Kaymakamlığına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve ilk günden beri büyük uğraş içinde olarak okulun eksikliklerinin giderilmesinde fedakârca çalışma sergileyen kurucu müdür Faik Türk ile emeği geçen herkese teşekkür eden İbrahim Türk, okulun bahçesinde ve en güzel köşesinde yaptırdığı Atatürk Büstü önünde, güzelliğinin yanında yer alırken, Hacı Bektaş Veli İlköğretim Okulu Müdürü Faik Türk, kendisine destek ve katkılarından dolayı içtenlikle teşekkür etti.

KAYNAK: kirikalti.com - Alevihaber.com

Hacı Bektaş Veli İlköğretim Okulu Açıldı 

Elbistan'ın ilk ve tek prefabrike okulu olan Hacı Bektaş Veli İlköğretim Okulunun resmi açılışı yapıldı. 
 
Milli Eğitim Bakanlığı'nın, acil okul ihtiyacı olan bölgelere gönderdiği prefabrike okullardan biri olan Cumhuriyet Mahallesi'nde hizmete girdi.

Elbistan Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, açılışta yaptığı konuşmada, okul konusunda mahalle sakinlerinden büyük bir istek geldiğini, Kahramanmaraş'a gönderilen 4 prefabrike okuldan 1'inin de Elbistan'a verildiğini ifade etti.

Elbistan Kaymakamı Ahmet Altıntaş ise prefabrike okul ile mahallede yaşanan okul sıkıntısına çözüm bulunmuş olduğunu belirtti.

Açılış törenine, CHP Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özbolat, Belediye Başkanı Abdullah Paksoy, daire ve şube müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK : MEMLEKET HABER - AA - 30 Ekim 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.