Okulda dini içerikli çizgi film gösterildi iddiası

Okulda dini içerikli çizgi film gösterildi iddiası

Okulda dini içerikli çizgi film gösterildi iddiası MUĞLA'daki bir ilköğretim okulundaki öğrencilere, dini içerikli,...

A+A-

Okulda dini içerikli çizgi film gösterildi iddiası Okulda dini içerikli çizgi film gösterildi iddiası
 
MUĞLA'daki bir ilköğretim okulundaki öğrencilere, dini içerikli, müfredat dışı görüşlerin yer aldığı çizgi film CD'si izletildiği iddia edildi.

İddialarla ilgili Yurtsever Cehpe Muğla Sözcüsü Ayhan Karahan ve beraberindekiler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Dumlupınar İlköğretim Okulu öğrencilerine, ‘Cennet Cehennem ve Ölüm’ adında, yaşam ve ölümü anlatan, 20- 25 dakikalık bir çizgi film CD'sinin izletildiğini iddia eden Karahan, CD'nin içerisinde yer alan çizgi filmlerde bazı sapkın düşüncelerin savunulduğunu ve öğrencilere empoze edilmeye çalışıldığını ileri sürdü. Karahan, bu konuda ismini vermek istemeyen bir öğrenci velisinin kendileriyle irtibata geçip olayı anlattığını, CD'nin ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde izletildiğini savundu. Bazı öğrencilerin bu çizgi filmleri izledikten sonra ruhsal sorunlar yaşadığını iddia eden Karahan, “Filmlerde, hırsızlık yapanların kollarının kesildiği belirtiliyor. Son dönemde ülkenin değişik okullarında baş gösteren bu ve benzeri irticai faaliyetlerin Muğla'da yaşanması olasılığı kabul edilemez bir durumdur” dedi. Ayhan Karahan, iddiaların araştırılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verdi.

Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdürü Suat Kıvrak ise iddialara sert tepki gösterdi, “Bunlar kesinlikle asılsızdır. Öğrencilerimize sadece bakanlık tarafından gönderilen Hz. Muhammed'i anlatan CD'leri izlettirdik” dedi.

Olayla ilgili, öğrenci velilerinden İl Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğü'ne herhangi bir şikayet başvurusu yapılmadığı belirtildi.
 
Hakan ALTUT/MUĞLA, (DHA)
MİLLİYET - 3 Haziran 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.