Okulda 'Sınıf' Ayrımı

Okulda 'Sınıf' Ayrımı

Özer'den tartışılacak bir proje İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer çok tartışılacak bir projeye imza atıyor....

A+A-

Okulda 'Sınıf' AyrımıÖzer'den tartışılacak bir proje

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer çok tartışılacak bir projeye imza atıyor. Özer, ilköğretim birinci sınıf kayıtlarında daha önce anasınıfı okuyan öğrencilerle okumayanları ayrı sınıflara koyacaklarını açıkladı. Bu uygulamaya tüm ailelerin çocuklarını anasınıfına göndermesini sağlamak için yaptıklarını söyleyen Özer, "Zaten anasınıfına giden öğrencilerin başarılı olduğu bilinen bir gerçek. Sınıfta diğer öğrencinin boynunun bükülmesini istemiyoruz" dedi.

'TEŞVİK EDİYORUM'

Okul öncesi eğitimi yükseltmek için bakanlığın büyük gayret sarfettiğini belirten Özer, şöyle konuştu: "Amacımız anasınıflarının oranını artırmak. Bu oran ben göreve geldiğimde yüzde 11'lerdeydi. Ben bu oranı yüzde 20'lere çıkardım. Şimdi daha yükseklere çıkarmak için çalışıyorum. Yeni uygulamamızla bu oran kısa sürede yüzde 30'lara çıkacak. Tüm okullara sesleniyorum, anasınıfı açın. İşadamlarına sesleniyorum, anaokulu yapın. Anaokullarını teşvik ediyorum. Küçük arsalara büyük okullar yapılamıyor. Bu yerlere anaokulu yaptırıyoruz. Bağışçıların ismini verdiğimiz için onlar da mutlu oluyorlar."

Eğitimciler karşı

İLK kez okula başlayan öğrenciler ile anaokulu okumuş öğrencilerin ayrılması projesine eğitimciler karşı çıktı. Bunun yanlış bir uygulama olduğunu savunan eski Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. İrfan Erdoğan "Öğrenciler bazı yetenekleri kaynaşarak bir arada öğrenir. Uygulama pedagojik olarak yanlıştır" dedi. Uygulamanın öğrenciler arasında ayrımcılık yapılması anlamına geldiğini kaydeden Prof. Erdoğan şöyle konuştu: "Eğitimin ilk yıllarında farklı potansiyele sahip öğrencilerin birarada eğitilmesi esastır. Küçük yaşlarda öğrencileri kültürel yapılarına, potansiyeline göre farklı eğitime tabi tutmak faydadan çok zarar getirebilir. Eğitimin ilk yıllarında ayrıştırma değil, tersine birleştirme yapmak gerekir. Çünkü öğrenciler bu yaşlarda kazanması gereken bilgi, beceri ve değerleri daha çok grup dinamiği içinde, etkileşimle kazanırlar. Küçük yaşta çocukları sınıflara ayırmak ayrıca insani de değildir. Böyle bir ayrıştırma yasalara bile terstir."

YAŞAR ÖZAY / SABAH - 16 Temmuz 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.