Okullara Tesbihli Atatürk Fotoğrafı

Okullara Tesbihli Atatürk Fotoğrafı

Okullara Tesbihli Atatürk Fotoğrafı(Alevi Haber Özel Haber ) - Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği değişiklik nedeniyle...

A+A-

Okullara Tesbihli Atatürk FotoğrafıOkullara Tesbihli Atatürk Fotoğrafı

(Alevi Haber Özel Haber ) - Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştirdiği değişiklik nedeniyle geçen yıl okul tabelalarını yenilemeye başlayan devlet okulları yeni bir süprizle karşılaştı. Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre her sınıfta bulunması zorunlu olan "İstiklal Marşı, Atatürk Posteri ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi"nin tek bir çerçeve içinde ve yan yana olmasını emretti. Buraya kadar herşey normal gibi görünüyordu. "Şimdi nerden çıktı bu değişiklik?" diye soran eğitimciler çok geçmeden sorularının yanıtını aldılar.

Okullara gönderilen çerçevelerde ki Atatürk fotoğraflarında "Atatürk'ün elindeki tesbihi görenler" şaşkınlıklarını gizleyemediler. Fotoğrafın orjinal olup olmadığı tartışmaları sürerken eğitimciler "fotoğraf orjinal bile olsa bu resmin seçilmiş olması ideolojik bir tercihtir" dediler. Bazı eğitimciler ise siyasal islamcıların simgesi haline gelen gümüş yüzük ve tesbihin bilinçli olarak her yerde kullanıldığını ve "ideolojik bir kimlik" haline dönüştürülğünü ifade ettiler. Bu arada Eğitim sendikalarının Eyüp ve Gaziosmanpaşa bölgesindeki okullarda durumu incelemeye aldıkları bildirildi.

Okullara Tesbihli Atatürk Fotoğrafı
Alevihaber.com Özel Haber - 24 Eylül 2008
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.