Öldürülenler TÜYAP'ta Olacak

Öldürülenler TÜYAP'ta Olacak

Öldürülenler TÜYAP'ta Olacak“NEDEN ÖLDÜRÜLDÜLER?” SERGİSİ TÜYAP 29. İSTANBUL KİTAP FUARINDA(30...

A+A-

Öldürülenler TÜYAP'ta Olacak
Öldürülenler TÜYAP'ta Olacak

“NEDEN ÖLDÜRÜLDÜLER?” SERGİSİ TÜYAP 29. İSTANBUL KİTAP FUARINDA

(30 Ekim - 7 Kasım 2010)

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı yayınları, 2007 yılından bu yana yayın yönetmeni Orhan Tüleylioğlu’nun “Neden Öldürüldüler” Araştırma Dizisini yayınlamakta. 2010 Ekimine kadar 6 kitapta toplanan bu araştırma dizisi, orijinal bir tasarım uygulamasıyla,  29. İstanbul Kitap Fuarı’nda izleyicilerle buluşacak.

Bu sergi, kitaplarda kullanılan arşiv görüntüleri ile öldürülenlerin kimliği, olayların ne şekilde gerçekleştiği, yakınlarıyla yapılan söyleşiler ile Uğur Mumcu’nun bu olaylara ilişkin  araştırması ile yorumlarının yer aldığı bir formatta hazırlanmış.

Her bir sayfası 70X100 boyutlarında bir gazete formatında hazırlanan sergi, toplumsal belleğimizi diri tutmak amacını taşıyor. Sergide, Taylan Özgür, Necdet Güçlü, Doğan Öz, Bedrettin Cömert, Necdet Bulut, Hakan Şenyuva, Cevat Yurdakul, Cavit Orhan Tütengil, Kemal Türkler, İlhan Erdost, Kanlı Pazar, Koray Doğan, Orhan Yavuz, Bahçelievler Katliamı, Bedri Karafakioğlu, Akın Özdemir, Abdi İpekçi, Ümit Doğanay, Ümit Kaftancıoğlu, Sevinç Özgüner, Maraş Katliamı, Muammer Aksoy, Çetin Emeç, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Musa Anter, Uğur Mumcu, Sivas Katliamı, Onat Kutlar, Metin Göktepe, Ahmet Taner Kışlalı, Gaffar Okan, Necip Hablemitoğlu ve Hrant Dink yer alıyor.

Yakın tarihimize ışık tutan sergi TÜYAP 10. salonda, fuar süresince izlenebilir. Düşünenlerin öldürülmemesi, öldürülenlerin hiç unutulmaması dileğiyle…

KAYNAK : Alevihaber.com - 24 Ekim 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.